Διαβάστε - θυμηθείτε - Προβληματιστείτε

13 Δεκεμβρίου 2011 00:15
Ακούστε μας πιο προσεκτικά
Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο. Ιδιαίτερα στα λαικά στρώματα που δεν έχουν κόψει το δεσμό τους με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Μη δίνετε δεκάρα τσακιστή στις εσωτερικές φιλονικίες στο κόμμα σας. Οπως και αν ανακατευθεί η τράπουλα, στο κόμμα, στην κοινοβουλευτική ομάδα, στην κυβέρνηση, αυτό το κόμμα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τη ΝΔ και τα γεννήματά της. Μη στοιχίζεστε στη μια ή στην άλλη ομάδα.

Εχουμε και μείς ευθύνη να σας πείσουμε, αλλά έχετε και εσείς ευθύνη, γιατί είτε από πίστη, είτε από ελπίδα, είτε από συνήθεια, τους έχετε δώσει τη δυνατότητα να κυβερνούν και να ισχυρίζονται ότι έχουν τη λαική νομιμοποίηση.

Θυμηθείτε τι λέγαμε το 1992 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ήμασταν το μοναδικό ΟΧΙ, όλοι οι άλλοι εναντίον μας. Δεν κρατούσαν ούτε μισή επιφύλαξη για τις συνέπειες από την ενσωμάτωση. Τώρα όμως τα γυρίζουν...

Θυμηθείτε τι λέγαμε για την επερχόμενη κρίση, όταν τα άλλα κόμματα χαίρονταν για την είσοδό μας στην ΟΝΕ. Ήμασταν τότε μόνοι μας.

Θυμηθείτε τα συνθήματά μας « ούτε μια μετοχή σε ιδιώτες». Ήμασταν η μοναδική φωνή στη Βουλή και στο λαό και όλοι οι άλλοι εναντίον μας. Τώρα ξεπούλημα των πάντων. Από τον αέρα μέχρι το έδαφος και από τη θάλασσα μέχρι το νερό και το υπέδαφος.

Θυμηθείτε τι λέγαμε στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Οταν όλα τα κόμματα μαζί διοργάνωναν εθνικιστικά συλλαλητήρια, κατήγγειλαν το ΚΚΕ με το γνωστό « πλην Λακεδαιμονίων». Για το ποιός είχε δίκαιο τελικά τσιμουδιά...

Θυμηθείτε ότι ήμασταν το μοναδικό κόμμα που ανοικτά και απερίφραστα υπογραμμίσαμε ότι η κρίση στα Ιμια αποτέλεσε σημείο αρνητικής στροφής, καθώς η τότε κυβέρνηση Σημίτη έκανε ένα βήμα πίσω στις απαιτήσεις και διεκδικήσεις της Τούρκικης ηγεσίας.

Θυμηθείτε ότι, όταν οι άλλοι το 2009 – 2010 καλούσαν σε αναμονή ή ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, πριν ακόμα και από τις εκλογές, είχε προειδοποιήσει για την θύελλα που έρχεται. Σήκωσε το πανώ στην Ακρόπολη με το σύνθημα ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ζήτησε από το λαό να απαντήσει με πόλεμο στον πόλεμο.

Θυμηθείτε ότι το ΚΚΕ από την αρχή μίλησε για τον ρόλο της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαικής Ενωσης. Μίλησε για την κρίση του συστήματος. Την καπιταλιστική κρίση. Ολοι οι άλλοι μιλούσαν και μιλούν για κρίση χρέους, για νόμιμο και επαχθές χρέος, για το «Δόγμα σοκ», για κακή διαχείρηση, ότι φταίνε τα σκάνδαλα, φταίνε οι υπουργοί, φταίνε οι κερδοσκόποι, φταίνε οι ανίκανοι ηγέτες της ΕΕ, αθωώνοντας την αιτία των βάρβαρων μέτρων, το ίδιο το σύστημα. Και αν είναι έτσι στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Γαλλία ποιός φταίει;

Προβληματιστείτε γιατί φέτος, 28 Ιουνίου, που συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ – ΕΕ, δεν είχαμε γιορτές και πανηγύρια από αυτούς που μας έλεγαν ότι « θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια». Ούτε καν αναφορά στα δελτία τους δεν υπήρξε. Για σκεφτείτε το. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε...

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η οργή, η αγανάκτηση, ο θυμός, η δυσφορία, το « δεν πάει άλλο» δεν φτάνει. Χρειάζεται αντίδραση οργανωμένη με στόχο, χωρίς ταλαντεύσεις, με υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα.

Δηλώνουμε ανοικτά και καθαρά ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο, ώριμο όσο ποτέ, να συναντηθεί με αγωνιστές και αγωνίστριες εργαζόμενους και εργαζόμενες, υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με μικρούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με νέους και γυναίκες που έχουν πια κατασταλάξει ότι δεν πάει άλλο ούτε με ΠΑΣΟΚ ούτε με ΝΔ, για ένα μέτωπο συμμαχίας και συμπαράταξης στους ΑΓΩΝΕΣ και στις ΕΚΛΟΓΕΣ που σύντομα θα γίνουν, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Ποτέ δεν πήγαμε με το συντηρητικό ρεύμα, δεν υποχωρήσαμε στις πιέσεις, παραμένουμε αμετακίνητοι με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Δεν είμαστε απαλλαγμένοι από ελλείψεις και αδυναμίες, έχουμε τη θέληση να τις πολεμήσουμε αλλά πρέπει να έχουμε και την απαιτούμενη κοινωνική και πολιτική δύναμη.

Σας καλούμε να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Δείξτε του εμπιστοσύνη μέχρι εκεί που συμφωνείτε. ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ. Ποτέ δεν έκρυψε τις σκέψεις του. Προειδοποίησε για όσα θα έρθουν. Δεν παριστάνει τον σωτήρα. Απλά θέλει να σας κοιτάζει στα μάτια.

Η υποκρισία, η διγλωσσία, τα μεγάλα επαναστατικά λόγια και το χάιδεμα αυτιών είναι γνωρίσματα άλλων κομμάτων που έχουν κάνει σημαία τους τον καιροσκοπισμό.

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να ανατραπεί ο σημερινός αντιδραστικός συσχετισμός. Κάντε το βήμα τώρα. Αξίζει τον κόπο. Είναι επένδυση που αποφέρει ψηλή κερδοφορία...για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos