Πάρος ΑΞΙΑ: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου

25 Φεβρουαρίου 2012 21:23

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.

Κατά τη διάρκεια προ-ημερήσιας συζήτησης για το θέμα του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς - που δεν βρίσκεται στα προτεινόμενα έργα της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ» παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Βλαχογιάννη ότι «το έργο είναι εξασφαλισμένο» - η επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γρ. Πρωτολάτη έκανε τις εξής προτάσεις:

α) Να δοθούν άμεσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου 20.000 ευρώ τουλάχιστον, για να προχωρήσει η προμελέτη του έργου και η παρέκκλιση όρων δόμησης του οικοπέδου και

β) Να υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Πάρου –Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ (εταιρεία του Υπουργείου Υποδομών στην οποία έχουν ανατεθεί οι μελέτες ωρίμανσης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου) και να χρηματοδοτηθεί η μελέτη από το Δήμο Πάρου με το ποσό 100.000 ευρώ και με το ποσό των 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ακόμα, η Δημοτική μας Παράταξη για να καταδείξει την ευκολία που η δημοτική πλειοψηφία δίνει χρήματα για άλλα πράγματα θυμίσαμε τις 119 κολώνες ηλεκτροφωτισμού που έστησε προεκλογικά στη Μάρπησσα η νυν δημοτική αρχή.

Επίσης, θυμίσαμε στον κ. Βλαχογιάννη ότι προ καιρού απαντούσε στις διαμαρτυρίες των γονέων του Γυμνασίου Παροικιάς ότι εκείνοι δεν γνωρίζουν τίποτα για την εξέλιξη του έργου και ότι εκείνος θα παρουσίαζε το έργο για το οποίο υπήρχαν θετικές εξελίξεις... Εξελίξεις που δυστυχώς ήταν αρνητικές για το έργο αφού εδώ και δεκατέσσερις μήνες ,το έργο έχει παραμείνει στάσιμο .

Αντί ο κ. Βλαχογιάννης να προχωρήσει την μελέτη του Γυμνασίου Παροικιάς, ώστε να είναι δυνατή σήμερα η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ , προτίμησε να μην κάνει τίποτε και απλά να μεταθέτει τις ευθύνες του στου άλλους .

Τέλος, για την παράταξη μας τα δύο έργα (Γυμνάσιο Παροικιάς, 2ο Δημοτικό Σχολείο), από τη στιγμή που αφορούν παιδιά, είναι πρώτιστης και ζωτικής σημασίας.

Σε ότι αφορά τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ (που αν πραγματοποιηθεί θα στείλει τις τιμές στα ύψη στο νησί μας), προτείναμε σε μία τέτοια περίπτωση να παραιτηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να παραδώσουμε τα κλειδιά του Δημαρχείου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμα, καταδικάσαμε απερίφραστα την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, καθώς από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού όλα αυτά τα χρόνια συντηρήθηκαν δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις συμπατριωτών μας.

Τέλος, με πρωτοβουλία μας θα γίνει διαμαρτυρία για τις προτάσεις της ΚΕΔΕ σύμφωνα με τις οποίες προτείνεται η κατάργηση των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων στις έδρες των Δήμων (βλ.: Δημοτική Κοινότητα Παροικιάς). Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα δεκτή.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos