Χαιρετισμός του Κώστα Ροκονίδα στη συγκέντρωση για υγεία και παιδεία

24 Μαρτίου 2012 16:14

Παιδιά χωρίς σχολειά, βιβλία, εκπαιδευτικούς και χώρους δραστηριοτήτων

• Μικροί και μεγάλοι χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, απαραίτητο υγειονομικό υλικό, προσωπικό τουΕΚΑΒ.

Όσοι και όποιοι λένε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από μόνα τους δίνοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, λένε συνειδητά ψέματα για μην εισπράξουν την οργή μας.

Λέει ψέματα ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Σύρας. Λέει ψέματα ο περιφερειακός διευθυντής Β' θμιας Εκπ/σης. Λένε ψέματα οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας. Λέει ψέματα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ο καθένας τους χωριστά. Λένε ψέματα και όσοι δείχνουν να κατανοούν τα προβλήματα στα λόγια αλλά στη πράξη εκτελούν πιστά τις εντολές των πολιτικών τους αφεντικών.

Αυτό που εισπράττουμε στην υγεία και τη παιδεία είναι το τίμημα της επίθεσης που δέχεται η πλειοψηφία του λαού και η νεολαία μας , σε όλη της εκφράσεις της ζωής τους.

Ζούμε σε δόσεις την επιστροφή στο μεσαίωνα. Ανεργία, αναδουλειά, εργασιακές σχέσεις, μισθοί , συντάξεις, κοινωνικές παροχές, ασφάλιση.

Στύβουν κυριολεκτικά τις κοινωνικές δαπάνες, επιβάλουν περικοπές και μειώσεις, χαράτσια και νέους φόρους, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη μιας χούφτας και τις δόσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Χτες ψηφίστηκε στη βουλή η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δις που εξασφαλίζει στους δανειστές 110 και στους «έχοντες» τα άλλα 20, ενώ καταδικάζει τη πλειοψηφία του λαού στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη δυστυχία για πάνω από 30 χρόνια.

Μην έχουμε αυταπάτες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με καθημερινά θύματα τα λαϊκά δικαιώματα και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, με θύματα τα παιδιά μας και τα όνειρα τους.

Αν δεν πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, αν δεν βρεθούμε στους δρόμους εμείς, τα υπόλοιπα νησιά, η Στερεά, η Ήπειρος όλη η Ελλάδα μέρα με τη μέρα θα μετράμε και νέες απώλειες.

Σήμερα δεν πρέπει να είναι μέρα εκτόνωσης του θυμού και της αγανάκτησης μας.

Σήμερα πρέπει να είναι μέρα διαμαρτυρίας και η αρχή του αγώνα μας ενάντια σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι με σκυφτό το κεφάλι θα αποδεχτούμε την καταστροφική τους πολιτική που στέλνει τα νησιά μας δεκαετίες πίσω.

Εμπρός λοιπόν να διεκδικήσουμε αυτά που είναι δικαίωμα μας, αυτά που μας ανήκουν:

• Αποκλειστικά Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα που δεν αποκλείει κανένα, με υποδομές, βιβλία και προσωπικό που μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια.

• Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το Κέντρο Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Πάρος 21-3-2012

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos