Στήριξη και παροχή εκπτώσεων στις τρίτεκνες οικογένειες

28 Μαρτίου 2012 13:57

Κύριε Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα επιστολή και γνωρίζοντας ότι συμμετέχετε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ( Σ.Α.Σ.), θα ήθελα να σας ζητήσω την συμπα-ράσταση και αρωγή στο δίκαιο αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών του Νομού Κυκλάδων για την παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που εκδίδο-νται για τα μέλη τους και αφορούν τις μετακινήσεις τους προς τον Πειραιά και την Σύρο (Περιφερειακό Νοσοκομείο). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρίτεκνοι των νομών της Κρήτης λαμβάνουν σχετικές εκπτώσεις από τις ακτοπλοϊκές εται-ρείες, κάτι που δεν συμβαίνει με τον νομό των Κυκλάδων.

Στην σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη πε-ρισσότερο η θέση των πολυμελών οικογενειών των νησιών μας αφού οι αυ-ξήσεις στα είδη διατροφής, στην θέρμανση αλλά και τα αλλεπάλληλα χαράτσια τις έχουν πλήξει σημαντικά.

Ταυτόχρονα η υποβάθμιση και υποστελέχωση των περισσότερων Κέντρων Υγείας του νομού των Κυκλάδων αναγκάζει τους συμπατριώτες μας να ταξι-δεύουν στην Αθήνα ή την Σύρο για την υγειονομική και νοσηλευτική τους πε-ρίθαλψη.

Επίσης θα πρέπει η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα η χώρα μας, αφού το πο-σοστό των γεννήσεων των Ελληνικών ζευγαριών είναι 1,1 ανά ζευγάρι ενώ ο δείκτης για την ανανέωση του πληθυσμού είναι στο 2,1 ανά ζευγάρι με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του έθνους μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλώ κ. Περιφερειάρχη να ασκήσετε τις απαιτούμενες πιέσεις και να αναλάβετε τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί το παραπάνω θέμα και η Κυβέρνηση να υλοποιήσει στις πρά-ξεις και όχι στα λόγια τις υποσχέσεις της για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Με εκτίμηση , Κώστας N. Μπιζάς

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos