Απάντηση του συνδυασμού μας στην «ενημέρωση» του δημάρχου κ. Λεβεντάκη

31 Μαϊος 2012 21:20

Από την ημέρα που ανέλαβε το Δήμο Αντιπάρου ο κ. Λεβεντάκης και η παράταξή του, παρακολουθούμε με προβληματισμό και αγωνία τη νέα Δημοτική Αρχή να ξεφεύγει από τις υποσχέσεις και τους στόχους για τους οποίους έχει εκλεγεί και να καταφεύγει σε ένα άκρατο, λαϊκίστικο και επικοινωνιακό παιχνίδι με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Δήμο και τους Δημότες.

Στη πρόσφατη φαραωνική εμφάνισή του στην κεντρική πλατεία Αντιπάρου ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού και ψευδολογίας, συνεπικουρούμενος δε (ευτυχώς) από μικρή μερίδα υβριστών υποστηρικτών του, κατηγόρησε και επέρριψε ευθύνες για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο δήμο μας, σε όλους τους άλλους, εκτός του εαυτού του.

Όντας πολιτικά ανώριμος, έκπληκτοι τον είδαμε να ωρύεται, με το μικρόφωνο στα χέρια φανατίζοντας τους πολιτικούς του φίλους και χωρίζοντας για άλλη μια φορά το νησί σε Πράσινους και Βένετους.

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος απέτυχε:

Απέτυχε στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το δικαίωμα οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερώνονται απευθυνόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου, εκτός του ότι έχει κερδηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τη λειτουργία και τους αγώνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, πέρα από το ότι είναι νόμιμο αλλά και ηθικό, αποτελεί και βασικό συστατικό της λειτουργίας του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο προφανώς «διαφορετικά» αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Αιτήσεις – προτάσεις του συνδυασμού μας βρίσκονται εδώ και μήνες καταχωνιασμένες στα ενδότερα, του συννεφιασμένου από τον καπνό των τσιγάρων, γραφείου του δημάρχου απαξιώνοντας να απαντήσει όπως ο νόμος ορίζει.

Απέτυχε στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος είναι ανακόλουθος ως προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί «διάφανης διαχείρισης». Αντί όσων υποσχέθηκε προεκλογικά υφαρπάζοντας την ψήφο των συμπολιτών μας, μας έδωσε «συγκεντρωτισμό» και «ευνουχισμό» της λειτουργίας των υπηρεσιών, χάριν των «πολιτικών σκοπιμοτήτων» του, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι παρατάξεις δεν γνωρίζουν ούτε ενημερώνονται για έργα, προσφορές, και απευθείας αναθέσεις της συνήθους επιλογής του δημάρχου.

Οι αλλοπρόσαλλες επιλογές του οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του θεσμού από τους πολίτες.

Η αναξιοκρατία ζει και βασιλεύει, εργάτες βαφτίζονται «εθελοντές» προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κομματική του πελατεία, απευθείας αναθέσεις έργων δίνονται στους «δικούς μας» εξοστρακίζοντας άλλους που έχουν μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα, ασκώντας κατ' αυτόν τον τρόπο «κοινωνική πολιτική».

Ζητάει προσχηματικά από τις παρατάξεις της μειοψηφίας «εθελοντές» για τον βασικότερο πυλώνα στήριξης της οικονομίας και τουριστικής προβολής της Αντιπάρου, που είναι το περίφημο σπήλαιό της, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι για ψηφοθηρικούς λόγους έχει αυτή τη στιγμή τρεις «εθελοντές» για την αποκομιδή των σκουπιδιών, χωρίς να ζητήσει τη δική μας «βοήθεια».

Πέτυχε στην ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ

Ψεύδεται όταν αναφέρει ότι προσέλαβε (με απευθείας ανάθεση) ιδιώτη λογιστή για το Δήμο για να εφαρμόσει το διπλογραφικό σύστημα, έναντι του ποσού των 9000 ευρώ για ένα χρόνο, ενώ γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη εργασία δόθηκε στον συνεργάτη της αντιδημάρχου, έναντι του ποσού των 11600 ευρώ για έξι μήνες.

Ψεύδεται όταν αναφέρει ότι για την καθυστέρηση της δημιουργίας και λειτουργίας της ιστοσελίδας του δήμου, βασική ευθύνη φέρουν οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, όταν γνωρίζει ότι η παράταξή μας και ο πρώην αρχηγός μας κ. Μαριάνος Νίκος είχε παραδώσει το υλικό που συνέλεξε για την δημιουργία της ένα χρόνο πριν. Άλλωστε όλοι μας γνωρίζουμε ότι από το τέλος Μαΐου 2011 ο δήμαρχος με την υπ' αριθμ' 78/2011 απόφασή του είχε απευθείας αναθέσει την κατασκευή της στην LS πληροφορική, την οποία ξαναέδωσε φέτος με την υπ' αριθμ' 70/2012 απόφασή του έναντι του ποσού των 8700 ευρώ.

Ψεύδεται ο κ. δήμαρχος όταν αναφέρει ότι οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας έψαχναν να βρουν ελαττώματα στον περιφερειακό δρόμο, όταν σε όλους είναι γνωστές οι βλάβες που είχε υποστεί αυτός, μόλις 4 μήνες μετά την ολοκλήρωση του.

Ψεύδεται ο κ. δήμαρχος όταν μιλάει για επισκευή του δρόμου, όταν τόσο αυτός όσο και όλοι γνωρίζουμε, πάντα σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του οποίου ήταν εισηγητής, ότι πρόκειται για ανακατασκευή και όχι για επισκευή. Δεν ανέφερε όμως ότι προσχηματικά έφερε τρεις προσφορές στην οικονομική επιτροπή για την ανακατασκευή του εκ των οποίων οι δύο προέρχονταν από εργολήπτες μηχανικούς που έχουν την ίδια εταιρεία.

Δεν θα αναφερθούμε στην επέκταση του δικτύου ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, το μεγάλο έργο όπως το αποκάλεσε ο δήμαρχος, για το οποίο στην οικονομική επιτροπή αρχικά μας απέκρυψε ότι περιλαμβάνεται και το τμήμα της οδού που οδηγεί στην επιχείρησή του και τελικά αυτό αποκαλύφθηκε μετά από την επίμονη προσπάθεια σύσσωμης της μειοψηφίας για περισσότερη ενημέρωση και αναλυτικότερη παρουσίαση του έργου από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Τέλος δε θα παρακολουθήσουμε τον κ. Δήμαρχο στον πολιτικό κυνισμό του και σε αυτού του είδους τις επιδόσεις του. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν μπορούν να καλλωπίσουν το πολιτικό αδιέξοδο της παράταξης του κ. Λεβεντάκη.

Δεν μπορούν να κρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα της συνολικής υποβάθμισης του Δήμου.

Δεν μπορούν να καθησυχάσουν την αγωνία των δημοτών για το αβέβαιο αύριο.

Τις αρχές της διαφάνειας, της σωστής διαχείρισης και της σύνεσης υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Συνειδητά απορρίπτουμε την ενός ανδρός αρχή, επιλέγουμε τη συμμετοχή, την συνεργασία και δίνουμε μια υπόσχεση, ότι θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα κακώς κείμενα των πράξεών του και θα διεκδικούμε λύσεις και ανάσες στους καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ»

Αντίπαρος 31 Μαΐου 2012

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos