Πάρος: Καθαρισμός παραλιών

15 Ιουνίου 2012 18:28

Σε καθαρισμό των παραλιών του νησιού μας προέβη ο Δήμος Πάρου κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με ειδικό μηχάνημα καθαρισμού ακτών , το οποίο διέθετε σύστημα συλλογής και εκφόρτωσης

απορριμμάτων και το οποίο διαμόρφωσε και κοσκίνισε την άμμο στις παραλίες σε βάθος περίπου 15 έως 30 εκατοστά και συνέλλεξε όλα τα σκουπίδια ή αντικείμενα που υπήρχαν σ' αυτές ( γόπες, πέτρες, πίσσες, φύκια, ξύλα, πλαστικά, γυαλιά κ.λ.π.) τα οποία είχαν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να επιτευχθεί τέλειος καθαρισμός και αναβάθμιση των παραλιών για να είναι επισκέψιμες κατά την θερινή περίοδο από τους πολυπληθείς λουόμενους .

Οι παραλίες που καθαρίστηκαν είναι οι εξής:

Α. Δ.Κ. ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

1)Ζωοδόχου Πηγής , 2) Λειβαδιών (έμπροσθεν ξενοδοχείου ΑΡΓΩ και Ν.Ο.Π.) , 3)Κριού-Μαρτσέλο-Καμίνια , 4) Παρασπόρου, 5)Πούντας καναλιού,

Β. Δ.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ

1)Σάντα Μαρία, 2)Αγίων Αναργύρων, 3) Πιπέρι, 4)Κολυμπήθρες,

Γ. Τ.Κ. ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

1)Μώλος, 2)Τσουκαλιά, 3)Γλυφάδες

Δ. Τ.Κ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

1)Λογαράς, 2)Πούντα Beach, 3)Τσερδάκια, 4)Χρυσή Ακτή,

Ε. Τ.Κ. ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

1) Αγιος Νικόλαος

Το αποτέλεσμα των πιο πάνω εργασιών ήταν κατά γενική ομολογία πέραν του αναμενόμενου με θετικότατα σχόλια και δηλώσεις ότι για πρώτη φορά έγινε τόσο καλός καθαρισμός των ακτών και μάλιστα πολύ νωρίτερα χρονικά από τις άλλες χρονιές.

Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι για πρώτη φορά ανατέθηκε σε ιδιώτη ο καθαρισμός των ακτών της Πάρου διότι λόγω ζημιάς του μηχανήματος του Δήμου μας (για την λειτουργία του αμμοκαθαριστικού) ήταν αδύνατο να εκτελεστεί από αυτό και για το οποίο λόγω παλαιότητας του δεν είναι δυνατή η εύρεση του απαραίτητου ανταλλακτικού.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία μας η δαπάνη του καθαρισμού των ακτών από τον ιδιώτη δεν υπερβαίνει τις λειτουργικές δαπάνες του μηχανήματος του Δήμου.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos