Επιστολή Δημάρχου στο Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Πάρο

08 Οκτωβρίου 2012 13:19

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου ενημερώθηκε στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2012 για την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. για προσωρινή παύση παροχής υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας που δραστηριοποιείται στο νησί μας.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας προσφέρει στο νησί μας πολυτιμότατες υπηρεσίες αφού από το 2005 που λειτουργεί προσφέρει υπηρεσίες σε 1.500 περίπου συμπολίτες μας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος καλύπτει από τον προϋπολογισμό του τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των στελεχών της μονάδας.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των συμπολιτών μας που εμπιστεύεται και βρίσκει ασφαλές καταφύγιο στην εξαιρετική ομάδα αυτών των επιστημόνων η οποία έχει άριστη συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες.

Είναι βέβαιο ότι το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία θα έχει σοβαρότατες συνέπειες όχι μόνο στα άτομα και στις οικογένειές τους αλλά και στη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού.

Θεωρούμε εντελώς απαραίτητη τη λειτουργία της Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο νησί μας ιδιαίτερα τώρα που όλοι μας βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και η ψυχική υγεία όλο και περισσότερων συμπολιτών μας κινδυνεύει να διαταραχθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την οικονομική ενίσχυση της λειτουργία της και απαιτεί η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος που επιτάσσει η συγκυρία και να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της λειτουργίας του προγράμματος.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αντιληφθεί τις σοβαρότατες συνέπειες για τους ανθρώπους και την κοινωνία του νησιού μας και να δώσει το γρηγορότερο λύση ώστε να αποφευχθεί ακόμα και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Μονάδας.

Και τέλος αναρωτιόμαστε πότε θα γίνει συνείδηση των Κυβερνόντων ότι η νησιωτικότητα δεν πρέπει να είναι νόμος στα χαρτιά αλλά στην πράξη;

Ο Δήμαρχος Πάρου

Χρήστος Βλαχογιάννης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos