Η κατάρρευση ενός μύθου και η σκληρή πραγματικότητα

15 Οκτωβρίου 2012 20:27

Για χρόνια μας έλεγαν ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία,θα πάρουν τα σπίτια των εργαζομένων.Ποιός δε θυμάται αυτή

την αισχρή προπαγάνδα;Και τώρα,αφού πρώτα τους έπεισαν-τους εργαζόμενους- να πέσουν στα χέρια των τραπεζών για δάνεια,τους αφαιρούν τη δουλειά,τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις,κόβουν το εφάπαξ,κόβουν, κόβουν, κόβουν...

Αποτέλεσμα ,εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις και ήδη χιλιάδες σπίτια απειλούνται με κατασχέσεις που έχουν αναβληθεί μόνο προσωρινά.Αλλά και τις δόσεις να πληρώνεις κανονικά,πληρώνεις με βάση μια τιμή που δεν ισχύει πια,γιατί η αξία του σπιτιού πέφτει συνεχώς.Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά,παγίδευσαν τους ιδιοκτήτες με τους ημιυπαίθριους χώρους και την τακτοποίηση αυθαιρέτων και τώρα ετοιμάζονται να αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες,ώστε να πληρώνουν φόρο για μια αξία πολλαπλάσια της πραγματικής.

Εχοντας ήδη χαμηλώσει το όριο για την επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας,ο μέσος ιδιοκτήτης βαφτίζεται μεγαλοιδιοκτήτης.Φορολογούν,

λοιπόν,το σπίτι,ακόμα και το πατρικό στο χωριό,επιβάλλουν έκτακτο χαράτσι και τώρα σκοπεύουν να σε φορολογήσουν σε τακτική βάση εάν μένεις ο ίδιος στο σπίτι σου,με το λεγόμενο φόρο ιδιοκατοίκησης.Δηλαδή το κράτος θα σου παίρνει ενοίκιο για το σπίτι που εσύ είσαι ιδιοκτήτης,επειδή μένεις σ'αυτό.Κι'εσύ,βεβαίως,έχεις αγοράσει ή χτίσει αυτό το σπίτι δουλεύοντας δεκαετίες ολόκληρες,έχεις δανειστεί γι'αυτό,μόνο και μόνο για να μην πληρώνεις ενοίκιο.

Ποιος θα κερδίσει απ'αυτό;Οι μεγάλες τράπεζες και εταιρείες real estate που καραδοκούν να βάλουν στο χέρι τις μικρές ιδιοκτησίες,στην προοπτική να εκμεταλλευτούν αυτές,όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ,τις ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Ετοιμάζονται να φορολογήσουν ακόμα και τα χωράφια που έχουν κληρονομήσει πολλοί άνθρωποι από τους γονείς τους,στα χωριά,τα εκτός σχεδίου,τα οποία ούτε εισόδημα αποφέρουν,ούτε μπορούν να πωληθούν.

Είναι φανερό ότι έχει δρομολογηθεί όχι μόνο η αρπαγή των σπιτιών των εργαζομένων,αλλά κάθε ακίνητης περιουσίας,αφού οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να πληρώνουν τόσα πολλά και ασήκωτα χαράτσια.Γίνεται,δηλαδή μια σχεδιασμένη,συστηματική εκστρατεία αναδιανομής της γης υπέρ των πλουσίων με τη βίαιη παρέμβαση του κράτους.Αυτό το έργο έχει παιχτεί σε άλλες χώρες.Στο χέρι μας είναι να μην το αφήσουμε να συμβεί και εδώ.

Η κατοικία από στοιχειώδες κοινωνικό αγαθό για όλους μετατρέπεται σε ασήκωτο οικονομικό,κοινωνικό και ψυχολογικό βάρος.Οι τοκογλύφοι θέλουν να επιβαρύνουν τον εργαζόμενο μέχρι να τον λυγίσουν και να τον υποτάξουν πλήρως.Κανένα σπίτι πλέον δεν είναι ασφαλές.

Ας γίνει ξανά καθαρό:Η ωμή αλήθεια είναι-άσχετα αν σε ορισμένους δεν αρέσει η ξύλινη γλώσσα- ότι ήρθαν οι καπιταλιστές,τραπεζίτες,

τοκογλύφοι και λοιποί επενδυτές,να μας πάρουν τα σπίτια!Με μεσίτες και μπράβους τους πολιτικούς των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και καθημερινά πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαικής Ενωσης.Πήραν τα χρήματα του κόσμου με το χρηματιστήριο,τα ομόλογα,τους φόρους,τις περικοπές και τα χαράτσια,έκλεισαν και καθημερινά κλείνουν τα μαγαζιά προς όφελος των πολυκαταστημάτων,και,τώρα,ήρθε η σειρά των σπιτιών μας.

Ο καπιταλισμός δίνει στις «μάζες»άπειρες δυνατότητες για όνειρα,άπειρες πιθανότητες για κοινωνική άνοδο,άπειρες και συγκεχυμένες ελπίδες για το οτιδήποτε,αλλά δίνει και πολύ συγκεκριμένες πραγματικότητες.Δε γίνεται να πάρεις μόνο το μισό πακέτο.¨Η όλο ή τίποτα.

Οι μεγάλοι μύθοι καταρρέουν,έστω και καθυστερημένα.Οι καπιταλιστές είναι αυτοί που μας παίρνουν τα σπίτια και όχι οι κομμουνιστές.Αυτοί αγωνίζονται για να έχουν όλοι σπίτι.

Αν δεν αποκρούσουμε,αν δεν ανατρέψουμε αυτή την πολιτική,σε λίγο θα είμαστε όλοι άστεγοι.Οι ενοικιαστές και άστεγοι καθημερινά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.Τα περιθώρια στενεύουν.Χρειάζεται οργανωμένη αντίδραση εδώ και τώρα.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos