Ένταξη Έργου αποκατάστασης (ΧΑΔΑ) Αντιπάρου

20 Νοεμβρίου 2012 15:58

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον

& Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Προφήτης Ηλίας και Υποδομές Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Αντιπάρου» με προϋπολογισμό 880 χιλ. €.

Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που έχει έκταση περίπου 5 στρέμματα και συνολικό όγκο απορριμμάτων 13.000 κ.μ., καθώς και έργα διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του νησιού (προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αποθήκευσης και μεταφόρτωσης απορριμμάτων και εξοπλισμός - δράσεις ανακύκλωσης και κομποστοποίησης).

Εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας, που προβλέπει αφενός την αποκατάσταση όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που υπάρχουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αφετέρου στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού και τη λειτουργία προγράμματος διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, με σκοπό τη μείωση και την εξασφάλιση του μεγίστου δυνατού χρόνου λειτουργίας του Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, στους οποίους θα γίνεται απόθεση μόνο των απορριμμάτων τα οποία δεν δύνανται να επεξεργαστούν και να ανακυκλωθούν.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos