H Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κ.Κ.Ε. κατέθεσε ερώτηση

19 Φεβρουαρίου 2013 20:04

Τα προβλήματα από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε διασώστες του ΕΚΑΒ που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου, αποτελούν πλέον εδώ και χρόνια πάγια κατάσταση

που συνεχώς επιδεινώνεται. Μετά τους Παιδιάτρους, τους Παθολόγους, το Γυναικολόγο και τη Μαία, πρόσφατα αποχώρησε και ο Καρδιολόγος.

Η κατάσταση αυτή, με δεδομένο και την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής που κάνει συχνά αδύνατη την μετακίνηση, κοστίζει σε ζωές, σε μόνιμες ή προσωρινές βλάβες και αναπηρίες, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν θα μπορούσαν τα περιστατικά υγείας να είχαν αντιμετωπιστεί τοπικά.

Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντίπαρου βιώνουν καθημερινά τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας. Πρόκειται για μια βάρβαρη πολιτική που θέτει κυριολεκτικά σε κίνδυνο τη ζωή των και την υγεία των κατοίκων, των λαϊκών οικογενειών των δυο νησιών για να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσω της μεταφοράς κονδυλίων από τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες στη στήριξη των μονοπωλίων αλλά και με το άνοιγμα του χώρου στην επιχειρηματική δράση μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει:

• Για να καλυφθούν άμεσα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ, ώστε να στελεχωθούν το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Πάρου με επάρκεια σε αριθμό και ειδικότητες βάση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάρου και της Αντίπαρου.

• Για να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα με την κατάλληλη στελέχωση, για τις θαλάσσιες τακτικές και επείγουσες διακομιδές ασθενών, αλλά και για τη μεταφορά των ασθενών μέσα στο νησί.

• Ώστε κανείς ασθενής, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή μετανάστης, να μην πληρώνει για εξέταση ή να δίνει συμμετοχή σε φάρμακα υγειονομικό και άλλο αναλώσιμο υλικό.

Οι βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Διαμάντω Μανωλάκου

Γιώργος Λαμπρούλης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos