ΣΥΡΙΖΑ Πάρου: Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πάρο

03 Μαρτίου 2013 00:00

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάρου-Αντιπάρου χαιρετίζει την μεγαλειώδη Αντιφασιστική Συγκέντρωση που οργάνωσε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου και που πραγματοποιήθηκε στις 28/2 με τεράστια επιτυχία.

Πάνω από 500 Παριανοί, κύρια Νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία Μαντώς, για να διατρανώσουν την αντίθεση τους, ενάντια στη προκλητική παρουσία των μεταφερόμενων οπαδών της νεοφασιστικής και νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Νησί μας. Η συγκέντρωση αυτή ήταν πρωτοφανής σε συμμετοχή, παλμό και αγωνιστικότητα. Πραγματοποιήθηκε σε δύσκολες συνθήκες, που προκλήθηκαν από την παρουσία τριών διμοιριών των ΜΑΤ που με τρεις κλούβες έκαναν «απόβαση» και κατέλαβαν τη Πάρο, και από το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλλουν. Στη πορεία που ακολούθησε, και ενώ από τους πολίτες δεν έγινε καμιά πρόκληση, γιατί απλά διαδήλωναν ειρηνικά φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ και τους Παρακρατικούς Χρυσαυγίτες, που προστάτευαν. Δύο διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με ανοιγμένα κεφάλια.

Είναι αναγκαίο να βγάλουμε κάποια ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

• Καταρρίφτηκε ο Μύθος ότι η Παριανή Νεολαία είναι απαθής και βολεμένη.

• Καταρρίφθηκε ο Μύθος ότι η Παριανή Νεολαία αλληθωρίζει προς τη ΧΑ.

• Αποδείχθηκε ότι η Παριανή Κοινωνία είναι Δημοκρατική και έχει Αντιφασιστικές, Αντιναζιστικές και Αντιρατσιστικές ρίζες, που όταν βρουν τη κατάλληλη ευκαιρία ανθίζουν.

• Αποδείχθηκε ότι οι Πολίτες της Πάρου αγκαλιάζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκάθαρο στόχο και προοπτική.

• Πραγματοποιήθηκε μια τεράστια πολιτική συγκέντρωση που κατάφερε να σπάσει τον φόβο, που κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να επιβάλλουν.

• Αποδείχθηκε ότι όταν η Νεολαία του Νησιού κινητοποιείται οργανωμένα, μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει γύρω της ευρύτερες δυνάμεις και να συνδεθεί με την Κοινωνία, με τις προσδοκίες και τα όνειρα της.

• Φάνηκε ξεκάθαρα στην Κοινωνία , παρά την παραπληροφόρηση και την ένταση της τρομοκρατίας, ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι το Παρακράτος και οι Προστάτες του.

• Είναι κατανοητό πια, σε όλους τους Παριανούς, ότι ο Φασισμός, ο Ναζισμός, ο Ρατσισμός , η Ξενοφοβία και η Μισαλλοδοξία, αντιμετωπίζονται, με ένα διαρκή αγώνα σε πολλά επίπεδα και με ένα καλά οργανωμένο μαζικό κίνημα.

Δεν θα σταθούμε στο εμετικό δελτίο τύπου της ΧΑ ,στις ύβρεις και τις απειλές της ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Μας αρκεί ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν στην επιτυχία της Συγκέντρωσης/Διαδήλωσης, και με την παρουσία τους έβαλαν ένα λιθαράκι στη δημιουργία αυτού του μεγάλου και πλατειού Αντιφασιστικού Μετώπου των Πολιτών που δημιουργείται στη Πάρο.

Τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε απτόητοι και το ίδιο αταλάντευτα να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που προωθούν τον αγώνα ενάντια στο Φασισμό, τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Πάρος, 2 Μάρτη 2013. Οργάνωση Πάρου- Αντιπάρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos