300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Χαιρετισμός του κ. Ροκονίδα εκ μέρους της νομαρχιακής επιτροπής του νομού κυκλάδων του ΚΚΕ στην διημερίδα "Αλιεία στις Κυκλάδες Παρόν και Μέλλον"

31 Μαρτίου 2013 00:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετισμός του κ. Ροκονίδα εκ μέρους της νομαρχιακής επιτροπής του νομού κυκλάδων του ΚΚΕ στην διημερίδα "Αλιεία στις Κυκλάδες Παρόν και Μέλλον"

test2

test2

Στο σύνολο των εξαγωγών της χώρας οι γεωργικές εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 24%. Οι εξαγωγές σε αλιεύματα και παρασκευάσματα από άποψη μεγέθους είναι σε δεύτερη θέση, με ανοδική τάση και ετήσιο ετήσιο

ρυθμό αύξησης 5,1%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1ο τρίμηνο του 2012 οι σχετικές εξαγωγές ήταν 92,5 εκ ευρώ. Και στην 6η θέση εξαγώγιμων προϊόντων. Βέβαια εξαγώγιμα είναι τα προϊόντα της ιχθυοκαλλιέργειας και όχι της παραδοσιακής αλιείας, που ουσιαστικά από την ΚΑλΠ (Κοινή Αλιευτική Πολιτική) είναι υπό διωγμό.

Αυτό δείχνει τη σημασία του τομέα της αλιείας και την δυνατότητα ανάπτυξης του, ιδιαίτερα σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής κρίσης, στα πλαίσια μιας άλλης οικονομίας προς όφελος του λαού.

Όμως σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς. Πριν από ένα περίπου χρόνο εγκρίθηκε το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για παραπέρα ανάπτυξη των ιχθυο- υδατοκαλλιεργειών , που διευκολύνει τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα επιχειρηματικά χέρια και ευνοεί τη κερδοφορία ελάχιστων επιχειρηματικών ομίλων με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και πολλές παράκτιες περιοχές της χώρας .

Η μεταρρύθμιση της ΚΑλΠ που υιοθετήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας στις 13/6/12 και το μέτρο για την Μέγιστη Βιώσιμη Απόδοση (2015-2020), είναι κουστούμια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των μεγάλων επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους, μέσα από την παραπέρα καταστροφή- συρρίκνωση της παράκτιας και μέσης αλιείας με άλλοθι την υπεραλίευση και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Ουσιαστικά η μεταρρύθμιση της ΚΑλΠ επαναφέρει τα επιχειρήματα περί μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων, την οποία στη συνέχεια επιχειρεί να συνδέσει εκ νέου με την πολιτική μείωσης του αλιευτικού στόλου. Η μείωση του στόλου είναι διαχρονική πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία 16 χρόνια με τα επιχειρησιακά προγράμματα. Όμως παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα εφαρμογής αυτής της πολιτικής και τη καταστροφή μεγάλου αριθμού αλιευτικών σκαφών, παρά τα διάφορα ΕΠΑΛ που ενίσχυσαν τη μεταποιητική βιομηχανία, η Επιτροπή επανήλθε με την ίδια στην ουσία καταστροφική πολιτική, που την πλήρωσαν ακριβά οι μικρομεσαίοι ψαράδες της χώρας μας.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι γιατί μετά από χρόνια εφαρμογής της ΚΑλΠ, τα ιχθυοαποθέματα εξακολουθούν να κινδυνεύουν; Γιατί συνεχίζει η ίδια πολιτική αφού αποδείχθηκε ότι η εφαρμογή της δεν μπόρεσε να σώσει τα ιχθυοαποθέματα; Γιατί δεν ακολουθείται πρόγραμμα εμπλουτισμού με γόνο των θαλάσσιων πεδίων;

To Κ.Κ.Ε. δεν είναι κατά της ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών, αρκεί αυτό να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την προστασία της διατροφικής αλυσσίδας του λαού και χωρίς να περιορίζει τα αλιευτικά πεδία, χωρίς να διώχνει τους ψαράδες από την θάλασσα, που είναι στόχος της ΚΑλΠ.

Σε μελέτη του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «μέσα σε 19 χρόνια χάθηκαν 4.912 σκάφη, 3.025 τρεχαντήρια, 600 γαϊτες, 148 καραβόσκαρα, 114 λίμπερτι και άλλα σκαριά. Τα ποσά που δεσμεύτηκαν για την διάλυση τους ήταν 55 φορές περισσότερα από τα αντίστοιχα για τη διατήρηση τους». Αυτή η διαπίστωση δείχνει ότι με τα «αργύρια» της επιδότησης της ΕΕ καταστράφηκαν τα αλιευτικά μας σκάφη.

Εμείς θεωρούμε ότι οι μικρομεσαίοι ψαράδες είναι στο στόχαστρο της ΕΕ και της κυβέρνησης και η πολιτική που ακολουθείται πλήττει , απαγορεύει αλιευτικά εργαλεία, μειώνει μέρες αλίευσης, περιορίζει αλιευτικά πεδία. Συρρικνώνει έτσι το εισόδημα του μικρομεσαίου ψαρά, τον εξαναγκάζει να ενταχτεί σε πρόγραμμα απόσυρσης και καταστροφής του σκάφους του, για να κυριαρχήσουν οι μεγάλοι και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του Κ.Κ.Ε. ευχόμαστε αυτή η διημερίδα να αναδείξει τη πραγματική διάσταση του προβλήματος της αλιείας, τις πραγματικές αιτίες, τους πραγματικούς ενόχους που είναι διαχρονικά οι κυβερνητικές πολιτικές και η πολιτική της ΕΕ.

Ευχόμαστε να προκύψει ένα πλαίσιο προτάσεων που θα συμβάλλει στην διαμόρφωση συνθηκών ανατροπής της πολιτικής που εφαρμόζεται.

Τέλος ευχόμαστε να είναι αυτή η διημερίδα η απαρχή του ενωτικού αγώνα των ψαράδων της παράκτιας και μέσης αλιείας στις Κυκλάδες για την λύση των προβλημάτων τους.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπή...
Συνεδρίαση τουριστικής επιτροπ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο του PKK μετά τη δήλωση Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο το...

09 Μαϊος 2025
Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια

Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του...

09 Μαϊος 2025
Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτάζει, ο Αθλητισμός των Κυκλάδων πανηγυρίζει!»

Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτά...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ