Ανακοίνωση - απόφαση Δ.Σ ΔΕΥΑΠ

09 Απριλίου 2013 18:51

Σε απάντηση δημοσιεύματος στα Μ.Μ.Ε. του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και συγκεκριμένα σε καταγγελίες που απευθύνονται προς τον κ. Δήμαρχο Πάρου, την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο

και τα Μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π., με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα του νερού 2013», δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη τακτική που είναι ταυτόσημη με ανακοίνωση συνιστώσας πολιτικού φορέα. Δηλώνουμε κάθετα ότι οι παρεμβάσεις πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα μόνο κακό δημιουργούν στην ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης και είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτή την τακτική είναι αντίθετοι.

Επισημαίνουμε δε ότι το μανιφέστο για την «Παγκόσμια ημέρα του νερού» και μέσα σε αυτό οι κακοήθειες των καταγγελλομένων από το Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Π., αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας μιας ομάδας του Σωματείου που πολλές φορές αιφνιδιάζουν τους συναδέλφους τους με συχνές και στημένες ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα απαντούμε με υπευθυνότητα στην Παριανή Κοινωνία σε όσα θέλουν να διαστρεβλώσουν οι επικεφαλείς του Σωματείου.

1. Μισθολογικά ζητήματα:

α) Αυτά έχουν πάρει το δρόμο της επίλυσης με βάσει το υπ' αριθμ. 2/6753/0022/11-3-2013 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την αναμενόμενη έγκριση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

β) Επισημαίνουμε χαρακτηριστικά όλα τα αιτήματα για να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα μετά την εκκαθάριση που ουσιαστικά δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει τέτοια ένταση, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι οι εργαζόμενοι για άλλη υπόθεση επιδομάτων έχουν δεσμεύσει εδώ και δύο χρόνια ποσό 73.000,00 € από το ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Η εκδίκαση της παραπάνω διαφοράς στον Άρειο Πάγο στις 4/12/2012 κρίνεται με εισήγηση υπέρ της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και εις βάρος των εργαζομένων.

2. Στην καταγγελία ότι οι διοικούντες τη Δ.Ε.Υ.Α.Π. συνεχίζουν να εξοικονομούν χιλιάδες ευρώ σε μια προσπάθεια να κλείσουν «ψηφοθηρικές τρύπες» και άστοχα ανοίγματα της Επιχείρησης, τους καταγγέλλουμε για κοινούς συκοφάντες, εάν δεν καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν τη βασιμότητά τους, σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Η ανοχή και η υπομονή έχουν τα όριά τους σε κομματικούς παροξυσμούς.

3. Επισημαίνουν ότι ο στόλος των αυτοκινήτων της Επιχείρησης είναι επικίνδυνος για τους εργαζόμενους λόγω περικοπών στη συντήρηση. Απαντούμε ότι τέτοια ανευθυνότητα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, όταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Γεώργιος Ραγκούσης ουδέποτε έχει καταθέσει ένσταση στο Δ.Σ. για επικινδυνότητα των αυτοκινήτων, παρά μόνο για τη συντήρησή τους απευθυνόμενος στο Γενικό Διευθυντή.

4. Όσον αφορά τη στάση του κ. Δημάρχου, των Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβούλων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π., ήταν πραγματικά υπεύθυνη και αμερόληπτη υπέρ των εργαζομένων και σε αντίθεση με τη διαφορετική άποψη του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Παρά ταύτα με το δημοσίευμα αποδεικνύεται ότι το κυρίαρχο θέμα ήταν η αποπομπή του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. για τους δικούς τους λόγους. Αναζητούσαν και απέτυχαν τη δίωξη ενός προσώπου που όλες οι παρατάξεις αναγνώρισαν δημόσια την τιμιότητα και την εργατικότητά του στην άσκηση των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

5. Κατηγορούν τη σημερινή Διοίκηση ότι δήθεν επεξεργάζεται σενάρια πώλησης της Δημοτικής Επιχείρησης σε ιδιώτες με απαξίωση των εργαζομένων. Απαντούμε και πιθανολογούμε ότι αυτοί οι ολίγοι προσπαθούν με τις ενέργειές τους να οδηγήσουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Π. σε οικονομικά αδιέξοδα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε απερίφραστα ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου θα παραμείνει Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πάρου και αυτά που φαντασιώνονται δυστυχώς ορισμένοι εμπνευστές αποτελούν στοιχεία και παροτρύνσεις κομματικών παρατάξεων.

Επίσης δηλώνουμε ότι ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. σε συνεργασία με τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια τη Δημοτική Επιχείρηση, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της περιόδου που βιώνουμε, έχοντας ως κυρίαρχο και αδιαπραγμάτευτο στόχο το όφελος των κατοίκων της Πάρου και των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Φραγκούλης Στέλιος

Φραγκούλη Μαρουσώ

Χασούρης Κων/νος

Χανιώτη Μαρία

Ρούσσος Ζαχαρίας

Ο κ. Ραγκούσης Γεώργιος απείχε της ψηφοφορίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos