Αντίπαρος - Ενωτική Κίνηση Προόδου: Συνέβη και αυτό!

01 Μαϊος 2013 10:46

Συνέβη και αυτό!

Ο κύριος Δήμαρχος Αντιπάρου, όπως τουλάχιστον θέλει να εμφανίζεται προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή μας και να καταργήσει το δικαίωμά και την υποχρέωσή μας, να στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε συμπεριφορές ενέργειες και αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής και να αναδεικνύουμε θέματα που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες, ορατές, απτές και αναμφισβήτητες υπερβάσεις.

Κοινοποιήθηκε λοιπόν, στον εξ ημών Ιωάννη Βασιλόπουλο, αγωγή με αντικείμενο τη δήθεν προσβολή της τιμής και της υπόληψής του κ. Λεβεντάκη και με την οποία ζητάει να του καταβληθεί το ποσό των 100.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης.

Και αυτό γιατί, όπως λέει η αγωγή, η Δημοτική μας παράταξη, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, έκανε αναφορά «σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πελατειακές σχέσεις» γιατί όπως διαπιστώθηκε παρασχέθηκε από μέρους του Δήμου σύνδεση ηλεκτροδότησης σε επιχείρηση ενός συμπολίτη μας.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αντιπάρου, αποδέχτηκε ότι ηλεκτροδότησε το κτίσμα, του εν λόγω επιχειρηματία, επικαλείται ανθρωπιστικούς λόγους κ.λ.π., κ.λ.π.

Πρώτο ζήτημα είναι ότι δεν είχε αυτήν την ευχέρεια ο κ. Δήμαρχος, να προβεί στην ενέργειά του αυτή, χωρίς έστω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που και αυτή θα ήταν παράνομη, γιατί κανένας δεν δικαιούται να επιβαρύνει το Δήμο οικονομικά, χωρίς η δαπάνη να περιλαμβάνεται σε νόμιμα πλαίσια.

Αλίμονο όμως αν ο Δήμαρχος με την επίκληση ανθρωπιστικών λόγων επιβαρύνει τον Δήμο Αντιπάρου, επιβαρύνει δηλαδή τους πολίτες, με παροχές που προφανώς επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μας, ότι αυτό έγινε επιλεκτικά σε συμπολίτη μας, σύζυγο Δημοτικής Συμβούλου της παράταξής του.

Το ουσιαστικό όμως σε αυτήν την ιστορία, είναι ότι ο Δήμαρχός μας, θέλει να καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Αντιπάρου με επιθετικές συμπεριφορές, αστήρικτες νομικά και ηθικά, ώστε να αποθαρρύνει, να απαλύνει ή να καταργήσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα της συναισθηματικής τους προσέγγισης, τέτοιες ενέργειες, δυναμιτίζουν το ειρηνικό κλίμα, στο οποίο θέλουμε να συνεισφέρουμε, χωρίς να καταργήσουμε και το χρέος μας, να κρίνουμε, να αξιολογούμε και να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα.

Τέλος θα θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι εμείς, εν ονόματι της υπεύθυνης πολιτικής μας, δεν προβήκαμε σε καμία δικαστική ενέργεια (μηνυτήρια αναφορά) για παραλείψεις του Δημάρχου που συγκροτούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Και ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει καλά που αναφερόμαστε, βρισκόμαστε όμως σε αναμονή των εξελίξεων για το θέμα αυτό.

Για την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos