×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΚΕΠΠ: Και πάλι για την ΔΕΥΑΠ...Κατέρρευσε η προσπάθεια Φραγκούλη

07 Ιουνίου 2013 11:25

Συνεδρίασε , χτες το Βράδυ έκτακτα, το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ , που καλέστηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Στ. Φραγκούλη, για να συζητήσει την 047/2013 πράξη

της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την πληρωμή των παράνομα παρακρατηθέντων αποδοχών των εργαζομένων της επιχείρησης.

Εκεί ο κ. Φραγκούλης προσπάθησε να ανατρέψει την προηγούμενη (3/2013) απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, που καθόριζε τον τρόπο και τις ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων στους εργαζόμενους.

Προσπάθησε όλο το διάστημα που πέρασε, από τον Ιανουάριο που πάρθηκε η απόφαση, να βρει χίλιους δυό τρόπους και δικαιολογίες για να αναβάλλει την πληρωμή, με στόχο πιστεύουμε να την ακυρώσει.

Βέβαια τα έγγραφα του Υπουργείου τον αφήνουν έκθετο γιατί δικαιώνουν απόλυτα αυτό που το Σωματείο των Εργαζομένων, εδώ και μήνες, υποστηρίζει. Τελευταία του εφεύρεση ήταν ένα ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ Σημείωμα της Επιτρόπου που εκφράζει τις απόψεις της επί του θέματος, παρόλο που η ίδια αναφέρει ότι δεν είναι αρμόδια για να αποφασίσει, και επιστρέφει αθεώρητα τα χρηματικά εντάλματα που της στάλθηκαν.

Οι μεθοδεύσεις και η κωλυσιεργία Φραγκούλη όμως δεν πέρασαν. Η προσπάθεια του να πείσει τα μέλη του ΔΣ , ότι προασπίζει τα συμφέροντα της Εταιρείας, και δεν θέλει να βάλλει την υπογραφή του σε κάτι που μπορεί να ελεγχτεί κάποτε και να έχει προσωπικές συνέπειες, δεν έπεισαν κανένα. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν μπαίνει θέμα αλλαγής της προηγούμενης απόφασης του, καθώς όλα τα υπάρχοντα επίσημα έγγραφα συνηγορούν στη πληρωμή των οφειλόμενων στους εργαζομένους, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί. Ακολούθως κ. Φραγκούλης δήλωσε ότι η δόση του 20%, που θα έπρεπε ήδη να έχει πληρωθεί στις 31/05/2013, θα πληρωθεί σήμερα 07/06, καθώς παρόλο που διατηρεί τις απόψεις του, θα υπογράψει το χρηματικό ένταλμα. Συμπλήρωσε όμως ότι, δίπλα στην υπογραφή του, θα προσθέσει τη φράση «με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου»... Νομίζουμε ότι αυτό θα αποτελεί και Παγκόσμια Πρωτοτυπία..., εκτός αν πιστεύει ότι τα οφειλόμενα και παρανόμως παρακρατηθέντα, είναι προσωπική του υπόθεση και περιουσία.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι, κατά την γνώμη μας, στη απόρριψη της προσπάθειας του έπαιξαν τεράστιο ρόλο οι κινητοποιήσεις του Σωματείου, που με την συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ίδιων των εργαζομένων βρίσκονται εδώ και δυό μέρες στους δρόμους, έχοντας ήδη κάνει δύο πορείες στους δρόμους της Παροικίας, και έχοντας ενημερώσει τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι η κινητοποίηση και ο αγώνας τους είναι γι αυτούς μονόδρομος για την λύση του προβλήματος και την δικαίωση τους.

Εμείς σαν Δημοτική Παράταξη, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω από αυτό, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, και θα τους συμπαραστεκόμαστε με κάθε μέσο. Πιστεύουμε όμως ότι η υπόθεση δε έχει λήξει ακόμη, γιατί ο κ. Φραγκούλης , μετά την πληρωμή της δόσης Μαΐου που δεσμεύτηκε να πληρώσει, και μέχρι την ημερομηνία της επόμενης δόσης του Αυγούστου θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να την ακυρώσει.. Για εμάς είναι πια σαφές ότι προσπαθεί να βρει την προσωπική του δικαίωση, με στόχο να μπορέσει να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος του, μέσα στην Παριανή Κοινωνία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos