×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η ΚΕΠΠ για Στέλιο Φραγκούλη και ΕΡΤ

17 Ιουνίου 2013 10:26
Σε σημερινό της δελτίο τύπου η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου» αναφέρεται

στο ψήφισμα που κατέθεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιομ για το κλείσομο της ΕΡΤ αλλά και στην παραίτηση του Στέλιου Φραγκούλη από την προεδρία της ΔΕΥΑΠ που επίσης συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Πάρος, 17/06/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 14/06/2013

1/. Πριν από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν για το Κλείσιμο της ΕΡΤ. Εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, που κατήγγειλε τις Κυβερνητικές Αντιδημοκρατικές Μεθοδεύσεις.

Τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν ήταν αυτά, της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Πάρος Αξία, και της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, και να καταγγείλει αυτές τις πραχτικές.

(Επισυνάπτουμε το Σχέδιο Ψηφίσματος που κατέθεσε η ΚΕΠΠ)

2/. Το θέμα που κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14/06/2013, ήταν η παραίτηση Φραγκούλη από την Προεδρία της ΔΕΥΑΠ.

Η ΚΕΠΠ τοποθετήθηκε στο θέμα, χωρίς να θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, γιατί πιστεύει ότι δεν πρέπει να ισχύει το αρχαίο ρητό «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται...». Κάνουμε μονάχα ένα σχόλιο: Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα για την ΔΕΥΑΠ αν, από πέρυσι, η Δημοτική Πλειοψηφία είχε αποδεχτεί την πρόταση μας για την αλλαγή της ηγεσίας της επιχείρησης, και δεν είχε στηρίξει με νύχια και με δόντια τον κ. Φραγκούλη, παρόλο που ήταν από τότε ξεκάθαρο ότι η κατάσταση στη ΔΕΥΑΠ δεν πήγαινε άλλο.

Στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της ΔΕΥΑΠ, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΚΕΠΠ, Σωτήρης Καστρουνής, ψήφισε τον Δημήτρη Αντιπαριώτη, γιατί εκτίμησε την στάση του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ το προηγούμενο διάστημα, και γιατί η παραίτηση του, πριν από καιρό, από αυτό, ήταν μια ξεκάθαρα πολιτική πράξη, που κανένας άλλος δεν τόλμησε να κάνει.

Πάρος, 14/06/2013

Σωτήρης Καστρουνής - Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόταση για έκδοση Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για το Κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου στη συνεδρίαση του της 14ης Ιουνίου 2013 αποφάσισε ότι:

• Καταδικάζει την Κυβερνητική Απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

• Καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους προσθέτοντας τους στις στρατιές των πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργων, που η ίδια με την πολιτική της έχει δημιουργήσει.

• Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει και ακυρώσει την Επαίσχυντη, και νομικά διάτρητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και να επαναφέρει την Νομιμότητα στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

• Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους απολυμένους της ΕΡΤ και ζητά την άρση των απολύσεων.

• Πιστεύει ότι οι Κυβερνητικές Επιλογές για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα των δεσμεύσεων της στις εντολές της Τρόικας, που έχουν σαν στόχο να διαλύσουν την ΕΡΤ, παραδίδοντας την στα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τομέα των ΜΜΕ.

• Πιστεύει ότι η ΕΡΤ αποτελεί ένα εθνικό κεφάλαιο. Η παρουσία της είναι η γραμμή σύνδεσης του Ελληνισμού σε όλο τον Κόσμο. Το κλείσιμο της είναι ένα βαρύτατο πλήγμα στην Ελευθεροτυπία και την ίδια μας την Δημοκρατία.

• ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos