×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

16 Ιουλίου 2013 08:57

...που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους από την Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου:

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί, μαθητές & μαθήτριες, αγαπητοί μας συμπολίτες,

όπως είχαμε, δυστυχώς, επισημάνει εγκαίρως και με σχετικές μας ανακοινώσεις στις 20-4-2013 και στις 15-5-2013, η κυβέρνηση, υλοποιώντας κατά γράμμα τις αξιώσεις της Τρόϊκας και στο όνομα δήθεν της «δημοσιονομικής εξυγίανσης», προχωρεί σε μπαράζ επιθέσεων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, ζητώντας την «κεφαλήν επί πίνακι», εκπαιδευτικών λειτουργών και σχολικών μονάδων, μέσω των συγχωνεύσεων των σχολείων και της κατάργησης της οργανικότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σειρά τώρα έχει το ξήλωμα της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Με μια κίνηση, ανακοίνωσαν την κατάργηση σχεδόν των μισών ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση (45 από τις 110 ειδικότητες), στέλνοντας κατευθείαν 2.500 καθηγητές στη διαθεσιμότητα και, επί της ουσίας, σε σίγουρη ανεργία, δίνοντας «πάσα» στην κερδοσκοπία της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αυξάνοντας περαιτέρω την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών. Ήδη, από τις επιχειρούμενες αλλαγές και με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία μας, στο ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ Πάρου, βρίσκονται στον «αέρα» 17 μαθητές & μαθήτριες και οι οικογένειές τους, καθώς καταργούνται τα τμήματα των βρεφονηπιοκόμων και της κομμωτικής.

Σε δεύτερη φάση, θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι, που προστίθενται στους ήδη 10.000 απολυμένους αναπληρωτές συναδέλφους τους. Έτσι, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη, θα βρει τον χώρο της Παιδείας σε μια πραγματικά ζοφερή κατάσταση, με πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που προέκυψαν από την έλλειψη βιβλίων το 2011. Με ένα συνολικό αριθμό ελλείψεων 15.000 εκπαιδευτικών, ανύπαρκτων σχολικών φυλάκων και καθαριστριών, κλειστών βρεφονηπιακών σταθμών και ολοήμερων σχολείων και νέων επικίνδυνων πειραματισμών στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Και όλοι αυτοί οι «άψυχοι αριθμοί» αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής «λογιστικής», θα βρουν τη θέση τους στην τελική άθροιση των απολυμένων αστυνομικών & διοικητικών υπαλλήλων των Δήμων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οτιδήποτε αφορά δημόσια, κοινωνική προνοιακή δομή, ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ και παραχωρείται στους ιδιώτες.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, δεν θα περιοριστεί μόνο στην αυτονόητη καταγγελία αυτών των επικίνδυνων κυβερνητικών μεθοδεύσεων στο χώρο της Παιδείας, αλλά θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων και των μαθητών, ώστε μαζί με τους φυσικούς λειτουργούς της εκπαίδευσης και τους δημοκρατικούς πολίτες του νησιού, να σχηματιστεί ένα πάνδημο μέτωπο συσπείρωσης και αγώνα για την μη εφαρμογή αυτών των αποφάσεων στην πράξη, ακόμη και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα έχουμε μαζί μας όλους του φορείς της Πάρου, στην ίδια κατεύθυνση που δίνεται και ο αγώνας της παριανής κοινωνίας για την υπεράσπιση του αγαθού της δημόσια Υγείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΤΩΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 12.00 μ.μ.

Το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos