×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου: «Σχόλια σε ένα κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου»

06 Σεπτεμβρίου 2013 14:00

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου σε ανακοίνωση που έστειλε προς τα ΜΜΕ με τίτλο «Σχόλια σε ένα κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου» απαντάει σε πρόσφατο κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και της ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγαπητοί σύντροφοι,

της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και

της ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου και παλιότερα οι πολίτες που τον συγκρότησαν, έχουν αγωνιστεί, εδώ και χρόνια, για την Δημιουργία Αυτοδιοικητικών Σχημάτων και Παρατάξεων, με κύριο στόχο την συνεργασία των Δυνάμεων της Αριστεράς της Πάρου, αλλά και άλλων ευρύτερων δυνάμεων, πάνω στη βάση ενός κοινού προγράμματος, με στόχο την δημιουργία μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξάρτητης από κρατικούς και κομματικούς εναγκαλισμούς, για την κατοχύρωση ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών, διαφάνειας και μιας προοδευτικής πολιτικής και πραχτικής.

Τα παραδείγματα πολλά: Η ΔΕΚ στη Παροικιά, η ΕΔΚΜ στη Μάρπησσα, ο Ενιαίος Συνδυασμός στη Μάρπησσα, στα Μάρμαρα και τις Λεύκες... Στους συνδυασμούς αυτούς πάντοτε συμμετείχαμε μαζί με μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ και της Αριστεράς γενικότερα.

Την ίδια πολιτική ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Σας πρότεινε ανοιχτή συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς στο Νησί, χωρίς να βάζει μάλιστα και κανένα βέτο για τα πρόσωπα και τον επικεφαλής του Συνδυασμού.

Τι απάντηση πήραμε από τη μεριά σας, μετά από τρεις μήνες συνεχούς παρελκυστικής τακτικής και αναβολών, από εβδομάδα σε εβδομάδα ; Ένα ξερό όχι.

Έτσι συγκροτήθηκε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες. Εσείς μετά αναγκαστήκατε να ιδρύσετε την Λαϊκή Συσπείρωση.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας, φυσικά, να θεωρείτε ότι κατέχετε την απόλυτη ιδεολογική και πολιτική αλήθεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να υποστηρίζετε και διεκδικείτε την ιδεολογική σας καθαρότητα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να έχετε αναγάγει τον πολιτικό απομονωτισμό σε θέσφατο.

Είναι όμως και δικό μας αναφαίρετο δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για τη συνεργασία όλων των Αριστερών Δυνάμεων και όχι μόνον, με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη των προϋποθέσεων για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης στους Δήμους, που σήμερα αποτελούν το βασικό στήριγμα και το μακρύ χέρι της Κυβερνητικής Μνημονιακής Πολιτικής και Εξουσίας.

Αυτή είναι η πολιτική ακολουθήσαμε και γι' αυτό βρεθήκαμε στη πρώτη γραμμή, όπως και εσείς, σε όλες τις κινητοποιήσεις για το Χαράτσι, τη ΔΟΥ, Το Κέντρο Υγείας, κ.λπ.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της πολιτικής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, και όχι αυτά που αναφέρεστε, ξεθάβοντας την Ικαρία, που παρεμπιπτόντως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως τα περιγράφετε. Φτάνει πια αυτή η πολιτική σπέκουλα. (Δείτε και τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στο Νομό Σάμου, ίσως μπορέσετε να καταλάβετε τι έχει συμβεί εκεί).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου, για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, θα συνεχίσει στην ίδια πολιτική κατεύθυνση. Θα αναζητήσει παραπέρα συγκλίσεις και συνεργασίες με Τοπικές Κοινωνικές Δυνάμεις, Συλλογικότητες και Κινήματα στην κατεύθυνση ευρύτερων συσπειρώσεων, με Αντιμνημονιακά, Δημοκρατικά, Οικολογικά και Αντιφασιστικά Χαρακτηριστικά. Ελπίζουμε και θα θέλαμε, να σας βρούμε μαζί μας και όχι απέναντι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos