×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Λεύκες: Ενημέρωση για το δημοψήφισμα για την υγεία

27 Νοεμβρίου 2013 14:00

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο κοινοτικό Μέγαρο Λευκών συνάντηση - ενημέρωση από μέλη του Συντονιστικό των φορέων για την υγεία σχετικά με το δημοψήφισμα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014.

Την ενημέρωση έκαναν στην πρώτη επιτροπή που συστήθηκε στις Λεύκες τα μέλη του συντονιστικού των φορέων κ.κ. Κώστας Αργουζής, Μανώλης Ισιγώνης και Άγγελος Πατέλης.

Στην επιτροπή που συστήθηκε στις Λεύκες -το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να διευρυνθεί- συμμετείχαν οι: Αποστόλης Παντελαίος, Δημήτρης Καπούτσος, Γιάννης Κοντός, Γιάννης Κονταράτος, Δημήτρης Αρκουλής, Νικολέτα Χανιώτη και Βικτωρία Παντελαίου.

Όπως τονίστηκε στην ενημέρωση που έγινε:

Το δημοψήφισμα θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 και οι κάλπες θα στηθούν στα τοπικά διαμερίσματα και σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Το δημοψήφισμα θα γίνει με βάσει τους εκλογικούς καταλόγους ενώ θα γίνει προσπάθεια, για την εγκυρότητά του- σε κάθε τμήμα να υπάρχει δικηγόρος, συμβολαιογράφος και φυσικά τα μέλη των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων.

Το βασικό ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι αν οι κάτοικοι των νησιών μας συμφωνούν στην κήρυξη γενικής απεργίας ή όχι για τα προβλήματα υγείας. Υπάρχει η σκέψη να υπάρχει και δεύτερο ερώτημα για τις ημέρες της γενικής απεργίας π.χ. μια ημέρα, δυο, τρεις, τέσσερις...

Η γενική απεργία -και ανάλογα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος- αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014.

Η γενική απεργία θα αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις σε Πάρο και Αντίπαρο. Επίσης θα κλείσει και το λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού. Όπως τονίστηκε στόχος είναι να νεκρώσει -τουλάχιστον για ένα 24ωρο- κάθε δραστηριότητα στα δυο νησιά. Αυτή η κινητοποίηση των Παριανών και Αντιπαριωτών να κοινοποιηθεί και να προβληθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα ΜΜΕ της χώρας και με τον τρόπο αυτό να ασκηθεί πίεση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το Συντονιστικό των φορέων για την υγεία θα προχωρήσει και στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου που θα μοιραστεί πόρτα – πόρτα στους κατοίκους των νησιών από τα μέλη των κατά τόπων επιτροπών.

Επίσης υπάρχει η σκέψη στη συνέχεια να γίνει συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, όπως είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν, για την ενημέρωση τόσο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσο και των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και φυσικά των προβλημάτων υγείας που εξακολουθούν να υφίστανται στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Ο κ. Αργουζής διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του Συντονιστικού των Φορέων για την υγεία να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη -γράφτηκε σε ηλεκτρονικά μέσα- όπως έκανε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.

Χθες τα μέλη του Συντονιστικού ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠάρου ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του Δήμου Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos