×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρόγραμμα για τα αδέσποτα από το Δήμο Πάρου

12 Δεκεμβρίου 2013 15:14

Πρόγραμμα διαχείρισης και περιορισμού των αδέσποτων ζώων με στειρώσεις και εμβολιασμούς ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου στις 10 Δεκεμβρίου 2013.

Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία των αδέσποτων ζώων, όχι με την ασυλοποίηση τους που απαγορεύεται άλλωστε και από το νόμο αλλά με τον έλεγχο του πληθυσμού τους. Το πρόγραμμα προβλέπει περισυλλογή, σήμανση και καταγραφή, εμβολιασμό, στείρωση, περίθαλψη και επανατοποθέτηση στο περιβάλλον που βρέθηκαν.
Ο νέος Νόμος 4039/12 δεν αποσκοπεί στην ασυλοποίηση των ζώων με τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων παρά δίνει έμφαση στη λειτουργία δημοτικών κτηνιατρείων και αυτό το στόχο υποσχέθηκε να επιδιώξει ο Δήμος Πάρου στο άμεσο μέλλον.
Η δημιουργία και λειτουργία ενος δημοτικού κτηνιατρείου ειναι άλλωστε πάγιο αίτημά μας γιατι θα παρέχει τη δυνατότητα πρόσκλησης εθελοντών κτηνιάτρων οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν ελαχιστοποιώντας το κόστος διαχειρίσης των αδέσποτων ζώων.

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου και ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Paws συνέβαλαν με τις παρατηρήσεις τους στη σύνταξη της τεχνικής μελέτης ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία του προγράμματος.
Η περισυλλογή και επιλογή των ζώων θα γίνεται με ευθύνη του Δήμου Πάρου σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού. Το έργο των ιατρικών πράξεων ανατέθηκε στους δύο ιδιώτες κτηνιάτρους της Πάρου.
Η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί και απο τη συνεργασία των δημοτών Πάρου οι οποιοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα αδέσποτα δεν «φυτρώνουν» αλλά δημιουργούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους και τις ανεξέλεγτες γέννες δεσποζόμενων ζώων. Τους καλούμε να αποβάλουν αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις και να τους γίνει συνείδηση η στείρωση των ζώων συντροφιάς σκύλων και γατών.
Στην Πάρο τα αδέσποτα σκυλιά δημιουργούνται κυρίως απο τις εγκαταλείψεις κυνηγόσκυλων και από τις ανεξέλεγκτες γέννες των αλυσοδεμένων και εγκαταλελειμμένων σχεδόν σκυλιών που είναι για φύλαξη του κοπαδιού ή του χωραφιού.
Ο έλεγχος των γεννήσεων των ζώων αυτών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα διότι το φαινόμενο των εγκαταλελειμμένων κουταβιών αλλά και ενήλικων σκύλων αυξάνει τον αριθμό των αδέσποτων και προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι: φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς.

MUNICIPALITY OF PAROS : PROGRAMME FOR STRAY ANIMALS
Program for the protection and reduce the mumber of the stray animal with neutering and vaccinations has unanimously passed in the Municipal Council of the Municipality of Paros on 10 December 2013 .
The new Law 4039/12 is not to promote shelters of animals but emphasizes the function of Municipal Veterinary Clinics and this goal has promised to pursue the Municipality of Paros in the near future .
The creation of a Municipal Veterinary Clinic will allow to colaborate with volunteer veterinarians who will offer their services for free, minimizing the cost of neutering stray animals dogs and cats.

Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos