Σχόλιο του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου Κώστα Μπιζά

11 Μαϊος 2014 00:50

Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την οριοθέτηση του αιγιαλού θα πρέπει να συζητηθεί στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια

της χώρας μας. Είναι απαράδεκτο το κράτος των Αθηνών να αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον των νησιών μας. Να τονισθεί επίσης ότι η νησιωτικότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Σε κάθε περίπτωση τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να λαμβάνουν την γνώμη και την άποψη των αυτοδιοικητικών θεσμών της πατρίδας μας. Η θάλασσα , η γη και ο αέρας ανήκει στους κατοίκους των νησιών μας και όχι σε κάποιους κρατικούς υπαλλήλους που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Τα νησιά μας και οι κάτοικοι τους στηρίζονται στην αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την πλήρη και χωρίς κανόνες, παράδοση των παραλιών σε ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει κατά την άποψη μου να συνυπάρχει στις παραλίες, αλλά με πλήρη έλεγχο του χώρου που θα καταλαμβάνει ( 30% – 40% της παραλίας ), ενώ η υπόλοιπη παραλία να είναι ελεύθερη στην πρόσβαση των λουομένων

Πιστεύω ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να σταλεί στους θεσμικούς φορείς και στους συλλόγους των νησιών μας για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Άρα μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να αποσυρθεί.

Διαφορετικά τι ρόλο παίζουν οι Αυτοδιοικητικοί Θεσμοί;

Τους θέλετε απλά ως γρανάζια του γραφειοκρατικού συστήματος που έχετε φτιάξει;

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπιζάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Πάρος 10 Μαίου 2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos