Συνάντηση συλλόγου "Φιλόζωοι εθελοντές Πάρου" με το Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο

26 Σεπτεμβρίου 2014 09:54

Εκτεταμένες στειρώσεις αδέσποτων ζώων μέσω ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου και παράλληλα συνεχής εκπαίδευση - ενημέρωση μαθητών και πολιτών για αρμονική συμβίωση με τα ζώα είναι οι στόχοι των ΦΕΠ ωστε να βελτιωθεί η κατάσταση και η εικόνα των ζώων στην Πάρο.

Τους στόχους αυτούς έθεσαν εκπρόσωποι του ΔΣ των ΦΕΠ στον Δήμαρχο Πάρου κ Μάρκο Κωβαίο σε συνάντηση που είχαν σήμερα και ζήτησαν την συνεργασία και τη συμβολή του Δήμου ο οποίος τυπικά και σύμφωνα με το Νόμο είναι ο αρμόδιος φορέας για τη μέριμνα των αδέσποτων.

Ο Σύλλογος ΦΕΠ ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι 6-10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει στα Γυμνάσια – Λύκεια της Πάρου το εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου». Το πρόγραμμα τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενη διοργάνωση.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. των Φ.Ε.Π. δήλωσαν πρόθυμοι να συνεργαστούν με το Δήμο για την ίδρυση ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου όπου με το ελάχιστο κόστος ή και δωρεάν μέσω εθελοντών κτηνιάτρων θα μπορούν να εμβολιάζονται, να περιθάλπονται και να σημαίνονται ηλεκτρονικά ζώα ή να γίνονται εκτεταμένες στειρώσεις αδέσποτων ζώων ή ζώων ευπαθών κοινωνικά ομάδων για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού τους.

Μέχρι να γίνει πραγματικότητα ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο οι ΦΕΠ ζήτησαν να επαναληφθεί το πρόγραμμα «Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων» του Δήμου Πάρου.

Ο κ Κωβαίος ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα αυτά και δήλωσε ότι θα οριστεί υπεύθυνος εκ μέρους του Δήμου, με τον οποίο οι φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού θα έχουν άμεση και στενή συνεργασία, με στόχο τη δημιουργία υποδομών που θα οδηγήσουν τόσο στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων αλλά θα εξασφαλίσουν και την ευζωία όλων των ζώων της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos