Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για Δ.Σ 16ης Οκτωβρίου

20 Οκτωβρίου 2014 19:26

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτώβρη μεταξύ άλλων :

Εκθέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στις αυλές των σχολείων μας και τους χώρους άθλησης, που τους καθιστούν επικίνδυνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών (σπασμένες ή κακά τοποθετημένες μπασκέτες, κολώνες στην αυλή του Α΄ Δημοτικού κ.ά.). Η Δημοτική Αρχή παρέπεμψε την επίλυση αυτών των υπαρκτών προβλημάτων στις καλένδες του τεχνικού προγράμματος, αδιαφορώντας για το τι μπορεί να συμβεί μέχρι τότε.

Θέσαμε το θέμα των μονάδων αφαλάτωσης που έχει προμηθευτεί ο Δήμος από το 2011 αλλά «σαπίζουν» στην αχρηστία με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ζητήσαμε να έρθει ως θέμα προσεχούς ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ.

Τοποθετηθήκαμε και ψηφίσαμε κατά της έγκρισης των απολογισμών του Λιμενικού Ταμείου για τα έτη 2012 και 2013 αναδεικνύοντας την αδυναμία από μέρους του να ελέγχει την σωστή ή μη απόδοση του βασικού μέρους των εσόδων του, που προέρχεται από τα τέλη που αποδίδουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες. Παράλληλα αναδείξαμε τις μεγάλες ευθύνες όλων των δημοτικών αρχών από το 2003 οι οποίες με τις επιλογές τους άφησαν απογυμνωμένο από προσωπικό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Καταγγείλαμε την τακτική της πλειοψηφίας στην εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ, που με την πρόταση της απέκλεισε την δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας παρά την πρόβλεψη του καταστατικού για αυτό. Έτσι προχώρησαν ουσιαστικά στην εκλογή ενός σχεδόν μονοπαραταξιακού ΔΣ .

Τέλος ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Δημάρχου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου που όπως διαπιστώσαμε, ήταν ενήμεροι για την αυθαίρετη καταστροφή δημοτικής περιουσίας και αλλαγή χρήσης δημοτικού χώρου στο Πίσω Λιβάδι. Παρόλα αυτά αδιαφόρησαν για την προστασία του δημοτικού συμφέροντος, βάζοντας ουσιαστικά «πλάτη» στην λογική της αυθαιρεσίας των ιδιωτών. Για το θέμα αυτό καταθέσαμε πρόταση η νομική υπηρεσία του Δήμου να κινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες αλλά η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε την επιβολή μόνο ενός προστίμου.

Πάρος 18-10-2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos