Λαική Συσπείρωση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

19 Νοεμβρίου 2014 16:19

Το Τεχνικό Πρόγραμμα (ΤΠ) του Δήμου Πάρου για το 2015 σε καμιά περίπτωση δεν απαντά στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες και προβλήματα. Πετώντας τη προεκλογική μάσκα

του "ανεξάρτητου", ο Δήμαρχος αποκαλύπτει στην εισήγηση του ΤΠ του 2015 ότι συμμορφώνεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική, αφού "...έλαβε υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί ως προς τα έξοδα και τις δαπάνες", αποδεχόμενος το ρόλο του διαχειριστή της σε τοπικό επίπεδο.

Αποδέχεται δηλαδή, όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή, την τεράστια περικοπή των πόρων (πάνω από 60%) που έγινε από τις κυβερνήσεις προς τους Δήμους.
Έτσι το ΤΠ 2015 διαμορφώνεται μόλις στα 4,.872.309,92 ευρώ (4,.486.269,92 ευρώ για συνεχιζόμενα από παλαιότερα έργα και μελέτες και μόνο 386.040 ευρώ για νέα έργα και μελέτες). Αντιπλημμυρική προστασία, στατική επάρκεια και αντισεισμική θωράκιση σχολικών και δημοτικών κτιρίων γενικότερα, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας για να καλυφθούν πιεστικές λαϊκές ανάγκες, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα και ασφάλεια της ζωής των κατοίκων (οδική σήμανση και απαραίτητα έργα οδικού δικτύου- κυκλοφοριακό- επάρκεια παιδικών χαρών – διαμόρφωση ελεύθερων χώρων- εγκαταστάσεις αθλητισμού και πολιτισμού), δεν βρίσκονται στην ατζέντα της δημοτικής αρχής όπως φάνηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην σχετική συζήτηση για το ΤΠ 2015.

Η όποια διάθεση να παρουσιάσει ο Δήμαρχος ένα τεχνικό πρόγραμμα που θα έχει συνοχή και θα καλύπτει πιεστικές ανάγκες σε συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών, δυστυχώς πολύ σύντομα θα αποδειχθεί, ότι σκοντάφτει στην επιλογή αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής και την έλλειψη διάθεσης να διεκδικήσει από την κεντρική κυβέρνηση. Πάρος 18-11-2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos