Καταγγελία συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας

01 Δεκεμβρίου 2014 18:20

Σήμερα 28 Νοεμβρίου, ήρθε και η συνέχεια στο σήριαλ της προσπάθειας της προέδρου της Δημ. Κοιν. Μάρπησσας να «δαφνοστεφανωθεί» σαν ηρωίδα της εθελοντικής ομάδας δράσης.

Έχοντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο της κοινότητας θα μπορούσε να ψηφίσει, όπως και έκανε, την πρόταση της ομάδας εθελοντών να μπουν υπό την αιγίδα της κοινότητας. Δεν θέλησε να ακούσει ή να ακουστούν στο κοινό που είχε φέρει σαν ακροατές, οι διαφωνίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης για την παράνομη απόφαση που θα έπαιρνε το συμβούλιο εφόσον η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει νόμιμη νομική σύσταση.

Στην συζήτηση που έγινε, κατέθεσα προφορικά την άποψη μου, τόσο για την ανυπαρξία της νόμιμης νομικής σύσταση της ομάδας όσο και για την ανάμειξη της ίδιας της προέδρου στην συγκεκριμένη ομάδα σαν αρχηγός (ομαδάρχης όπως αυτοαποκαλείται) και λόγω της μη νόμιμης σύστασης (έγκριση συλλόγου ή σωματείου, εκλογή Δ.Σ. και ΑΦΜ), δεν μπορούσαμε σαν συμβούλιο να ψηφίσουμε την χρηματοδότηση, που ζήτα η ομάδα. Το ίδιο έπραξε και η σύμβουλος της Ενιαίας Ενότητας, Αναστασία Ραγκούση, με σχεδόν την ίδια φρασεολογία. Μας επιτέθηκε φραστικά η ίδια αλλά και παρεβρισκόμενοι πολίτες, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν θέλουμε το καλό της κοινότητας και των κατοίκων της. Μέσα σε αυτό κλίμα και σε συνθήκες καφενείου, και εφόσον δεν υπήρχε δυνατότητα να τηρηθούν συνθήκες δημοκρατικής συζήτησης αποχώρησα. Σήμερα 28/11, έστειλα με φαξ στο γραφείο της κοινότητας την γραπτή αιτιολόγηση της θέσης μου ζητώντας να επισυναφθεί στα πρακτικά και αργότερα την πήγα ιδιοχείρως στον γραμματέα ο οποίος και την έβαλε μαζί με τα άλλα έγγραφα του συμβουλίου. Και η συνέχεια είναι η αποκορύφωση. Μου τηλεφώνησε η πρόεδρος της κοινότητας, στο κινητό μου, λέγοντας μου ότι « η γραπτή τοποθέτηση μου δεν μπορεί να επισυναφθεί στα πρακτικά γιατί την πήγα δύο ημέρες μετά το συμβούλιο και γιατί αποχώρησα και έχει καταγραφεί η διαφωνία μου. Ακόμη μου δήλωσε ότι θα την καταχωρήσει στο πρωτόκολλο και θα την συζητήσουμε κάποια άλλη φορά». Παρότι διαμαρτυρήθηκα έντονα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην επισυνάψει την άποψη μου στα πρακτικά του συμβουλίου, και ότι δεν μπορεί να αποφασίζει εκείνη, τι θα μπαίνει και τι όχι σε αυτά, εκείνη εκτός εαυτού, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Λίγη ώρα μετά έλαβα με φαξ, πρωτοκολλημένη την θέση μου για το συγκεκριμένο θέμα.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλά παράτυπες ή αυθαίρετες πράξεις, που οφείλονται σε άγνοια αλλά σε συνειδητή προώθηση απολυταρχικών και φασιστικής νοοτροπίας πρακτικών.

Επειδή το σήριαλ της ομάδας αυτής είναι μακρύ, σας παραθέτω εν συντομία τις κινήσεις της, ξεκινώντας από το τέλος. Η ανακοίνωση της αίτησης της ομάδας, για να μπει υπό την αιγίδα της κοινότητας έγινε με ανάρτηση στο φέισμπουκ, αλλά και τηλεφωνικές κλήσεις της υπαλλήλου της κοινότητας στους συμβούλους και τους πολίτες, (δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και για καμία συνεδρίαση άλλου συλλόγου της κοινότητας). Μετά αναρτήθηκε σε σελίδες του φέισμπουκ η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, με την προσθήκη της συνδρομής της κοινότητας, του Δήμου και της ΚΔΕΠΑΠ, πράγμα που ήταν ψέμα, αφού από κανένα από τους πιο πάνω θεσμικούς οργανισμούς δεν υπήρξε ποτέ επίσημη απόφαση, εφόσον δεν υπήρξε πότε αίτημα από την ίδια την κοινότητα Μάρπησσας.

Η αποδοχή του αιτήματος, από την πρόεδρο, για θέμα συζήτησης στο συμβούλιο έγινε με την ανακοίνωση της συνεδρίασης στους συμβούλους στις 17 /11. Η αίτηση της εθελοντικής ομάδας, που υπάρχει στα πρακτικά του συμβουλίου έχει ημερομηνία 18/11, και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ. Στο κείμενο της αίτησης, αντίγραφο της οποίας έχουμε στα χέρια μας, επισυνάπτονται υπογραφές. Πέραν αυτού πρέπει να αναγνωρίσουμε τις μαντικές ικανότητες της προέδρου που πριν παραλάβει την αίτηση την θέτει σαν θέμα συμβουλίου. Και να θέλαμε να τους πάρουμε στα σοβαρά δεν γίνεται.

Το θέμα όμως του χειρισμού και της παραποίησης της νομιμότητας εκ μέρους της προέδρου, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Δεν είναι δυνατόν η πρόεδρος του συμβουλίου να παραπλανά μέρος των κατοίκων της κοινότητας, αποφασίζοντας ότι είναι νόμιμη η χρηματοδότηση, από την κοινότητα, της όποιας ομάδας στέλνει έναν κατάλογο υπογραφών με μια έκθεση ιδεών σαν συνοδευτικό κείμενο με τις δράσεις της.

Η βεβαιότητα της προέδρου, ότι κανείς δεν θα προσέξει τις ημερομηνίες, την προδίδει και την καθιστά υπεύθυνη για παρατυπίες. Και βέβαια αυτό δεν της δίνει και το δικαίωμα να απορρίπτει την επισύναψη της γραπτής τοποθέτησης μου στα πρακτικά της συνεδρίασης και αντίθετα να την πρωτοκολλεί σαν νέο θέμα ..

Δηλαδή συζητήθηκε ένα θέμα στο συμβούλιο, που δεν έπρεπε να υπάρχει εφόσον δεν ήταν κατατεθειμένο πριν από την ανακοίνωση της σύγκλησης του συμβουλίου, και δεν γίνεται αποδεκτό να κατατεθεί γραπτώς η άποψη ενός μέλους του συμβουλίου, για το ίδιο θέμα.

Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι η Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, χωρίς την τήρηση των θεσμοθετημένων πρακτικών και μεθόδων.

Δεν μπορεί ο/η εκάστοτε πρόεδρος να χρησιμοποιεί μεθόδους παραπλάνησης, ακόμα και της Δημοτικής αρχής, για να νομιμοποιήσει αυθαίρετες δικές της πράξεις και επιλογές. Δεν μπορεί με απολυταρχικές και φασιστικές πρακτικές να απορρίπτει και να αποκρύπτει τις απόψεις που διαφοροποιούνται ή είναι εντελώς αντίθετες με της δικές της.

Τις ενέργειες τους, οφείλουμε να τις ελέγχουμε και να τις καταγγέλλουμε όταν αυτές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και αυτό κάνω με αυτήν την δήλωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλγα Μαρία Τζανετάκη

Σύμβουλος της ΚΕΠΟΣΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos