Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Πάρου για το οικονομικό έτος 2015

03 Δεκεμβρίου 2014 16:49

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάρου την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Ι. Κωβαίος, στην εισήγηση του τόνισε ότι στον Προϋπολογισμό του 2015 του Δήμου, αποτυπώνεται με σαφήνεια η στρατηγική και οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής για την επόμενη χρονιά. Δίνεται έμφαση στην αύξηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημοτικής πολιτικής.

Ο προϋπολογισμός του 2015 καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπ' όψιν:

Τη μείωση κατά 60% περίπου της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Ο.Τ.Α τα προηγούμενα χρόνια, η οποία θα εξακολουθήσει να ισχύει και την επόμενη χρονιά.

Την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία συνεπάγεται αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες για το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό χαρακτήρα, εντείνοντας τις προσπάθειες εξορθολογισμού των δαπανών του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει:

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το έτος 2015.

Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Μείωση από 30% έως 50% των δημοτικών τελών σε άτομα με αναπηρία.

Μείωση για πρώτη φορά των τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 50% στους νέους επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια της δραστηριοποίησης τους εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Η ηλικία του νέου επιχειρηματία να μην υπερβαίνει τα 30 έτη

2. Η επιχείρηση να λειτουργεί ως ατομική επιχείρηση

3. Να αφορά την πρώτη έναρξη στο ΑΦΜ του νέου επιχειρηματία

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος δείχνει ότι στηρίζει έμπρακτα τους νέους στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε όλοι.

Πρόβλεψη δαπάνης για αεροδιακομιδές (εβδομήντα χιλιάδες ευρώ).

Συνέχιση του έργου της αφαλάτωσης.

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και ειδικότερα για την συντήρηση των σχολείων και των παιδικών χαρών.

Δαπάνες εξωραϊσμού των δημόσιων χώρων με σκοπό την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Ο προϋπολογισμός αυτός οφείλει και μπορεί να γίνει ένα εργαλείο στήριξης της κοινωνίας, ένα εργαλείο ανάπτυξης αλλά και εξορθολογισμού και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου. Τολμάμε και εισάγουμε νέες ιδέες , νέα φιλοσοφία , νέα προγράμματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos