Την αντίθεσή της στο προυπολογισμό του 2015 εκφράζει η Λαΐκή Συσπείρωση Πάρου

05 Δεκεμβρίου 2014 15:07

Στην ρότα της προηγούμενης δημοτικής αρχής κινήθηκε και η νέα με την πρόταση της για το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου .

Προϋπολογισμός και Τεχνικό πρόγραμμα αποτυπώνουν και αυτή τη φορά την επιλογή της Τοπικής Διοίκησης να ευθυγραμμιστεί με μία πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ, με τη συμφωνία της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που στερεί απαραίτητες υποδομές και υπερφορολογεί τους δημότες, θέτοντας τους δημάρχους υπό το στενό εναγκαλισμό των κεντρικών κατευθύνσεων. Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέδειξαν στο δημοτικό συμβούλιο ότι με βάση ακόμα και τον «Καλλικράτη» η χρηματοδότηση του Δήμου από το κράτος θα έπρεπε να είναι διπλάσια. Όμως το πετσόκομμα των επιχορηγήσεων η Δημοτική αρχή το αποδέχεται αδιαμαρτύρητα. Έχουμε μια πολιτική συρρίκνωσης των κονδυλίων που κατεξοχήν απευθύνονται στα λαϊκά στρώματα, μια πολιτική ταξική που συνθλίβει ανάγκες και δικαιώματα και υλοποιείται και μέσω της Τοπικής Διοίκησης. Η δημοτική αρχή δεν βγάζει άχνα. Δεν έχει καμιά πρόθεση να συγκρουστεί μ' αυτήν την πολιτική, ούτε να διεκδικήσει έστω αυτά τα κονδύλια που δικαιούται βάσει της νομοθεσίας.

Σε αυτά τα πλαίσια, καμία προοπτική δεν ανοίγεται για μια σειρά έργων που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την ζωή των δημοτών. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τον προϋπολογισμό, όχι γιατί μέσα σ' αυτόν δεν υπάρχουν και χρήσιμες δαπάνες ή ανελαστικές, αλλά θεωρούμε ότι δεν κινείται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών, και διέπεται από μια διαχειριστική λογική . Κινείται στην κατεύθυνση διαχείρισης των ψίχουλων που δίνονται από το κράτος, δεν διεκδικεί τους πόρους που δικαιούται ο Δήμος, δεν συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός της σημερινής Δημοτικής αρχής δεν μπορεί να ξεφύγει από τα ασφυκτικά πλαίσια μιας στρατηγικής που σταδιακά μεθοδεύει την οριστική απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης και την επιβάρυνση του λαού προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η σημερινή πλειοψηφία έχει μεγάλες ευθύνες.
Απέκρυψε στις προεκλογικές της κορώνες από τους δημότες τον αντιδραστικό χαρακτήρα αυτής της πολιτικής. Αποδέχτηκε με την στάση της την περικοπή πόρων, με αποτέλεσμα η σχέση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό να είναι περίπου 30% και το 70% να προέρχεται από τους λεγόμενους "ίδιους πόρους", δηλαδή από τους δημότες. Τώρα με επικοινωνιακές «ατάκες» και «ελιγμούς» που δεν λύνουν προβλήματα επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. Αν η δημοτική Αρχή ήθελε πραγματικά να βάλει πλάτη για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους αγρότες κλπ. έπρεπε πρώτα από όλα ανοιχτά να καταγγείλει το γεγονός, ότι οι προϋπολογισμοί αυτού και των επόμενων χρόνων, καθορίζονται από το Μεσοπρόθεσμό που προβλέπει ρητά τη μείωση των δαπανών, την αύξηση της "εισπραξιμότητας", θεσπίζοντας μάλιστα και ποινές για τους δήμους που δείχνουν αδράνεια στην είσπραξη των οφειλών σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά στενάζουν...

Έτσι και σε αυτόν τον προϋπολογισμό παραμένει εκρηκτικό το πρόβλημα της έλλειψης πόρων για τα αναγκαία έργα και την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί επιτακτική ανάγκη να μειωθούν τα τέλη δραστικά, προκειμένου να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά στο νησί μας και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό του νησιού μας οργανωμένα, συλλογικά να παλέψει για τα δικαιώματα του. Στη βάση αυτή, καταθέσαμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή από την καταβολή - πληρωμή των δημοτικών τελών για μια σειρά δημοτών με ταυτόχρονη αύξηση σε μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις. Πάρος 4-12-2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos