Περιοδεία σε Νάξο-Πάρο η Λ. Αγγελοπούλου "Το Ποτάμι"

23 Δεκεμβρίου 2014 17:23

Η επίσκεψη μας στην Νάξο το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, υπήρξε τόσο

πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα. Με την συμπλήρωση ενός επίκαιρου ερωτηματολογίου για τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα οι κάτοικοι της Νάξου είπαν την γνώμη τους. Βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία ώστε να γίνουν συζητήσεις από καφενείο σε καφενείο, από μαγαζί σε μαγαζί, να εκφραστούν απόψεις και να τεθούν προβληματισμοί. Για 12 ώρες γυρίζαμε στο νησί, από την χώρα στο Χαλκί, στο Φιλότι, στην Απείρανθο και τέλος στον Κινίδαρο. Τους Ναξιώτες τους απασχολεί κυρίως η επόμενη μέρα στην χώρα και επιθυμούν να υπάρξουν εκείνες οι συνεργασίες στο πολιτικό σύστημα που θα αποφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα κρίσιμα ζητήματα, Υγείας, Παιδείας, υποδομών, απασχόλησης. Στους κατοίκους της Νάξου φαίνεται επίσης σημαντική η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η προώθηση τόσο του ποιοτικού τουρισμού όσο και των ποιοτικών προϊόντων της.

Την επόμενη μέρα το πρωί βρεθήκαμε στην Πάρο. Πρώτος σταθμός η Νάουσα όπου σε εκδήλωση του συλλόγου «Νηρέας» με θέμα την δημιουργία Αιολικού πάρκου στο νησί, αναφερθήκαμε στη σημασία της γνώμης των τοπικών κοινωνιών σε τέτοια σοβαρά ζητήματα για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Αργότερα στην Παροικιά, συναντηθήκαμε με δεκάδες παργιανούς και παργιανές και αφού συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο του Ποταμιού συζητήσαμε διεξοδικά για όλα τα φλέγοντα θέματα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε σχετικά με τις πιθανές πολιτικές συνεργασίες, την βελτίωση παροχών υγείας, την νησιωτική πολιτική, την αναγγελθείσα αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και τις τουριστικές επιχειρήσεις, το μεταναστευτικό ζήτημα, την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης, την ομαλή διευθέτηση του χρέους, και την αξιοκρατία στη χώρα.

Όμως το σημαντικότερο συμπέρασμα στις συναντήσεις μας και στα δύο νησιά, ήταν η απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Οι συνομιλητές μας ζήτησαν από το Ποτάμι ως νέο και άφθαρτο πολιτικό κίνημα να μην τους απογοητεύσει.

Λίλη Αγγελοπούλου

Tοπική και Περιφειακή αντιπρόσωπος Νοτίου Αιγαίου για το Ποτάμι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos