Απόφαση για τις ανεμογεννήτριες ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση από το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο

28 Δεκεμβρίου 2014 20:32

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι το ΥΠΕΚΑ ανακάλεσε την έγκριση των περιβαλλοντικών

όρων για τις ΑΠΕ στα νησιά μας, θεωρώντας την εξέλιξη αυτή θετική. Δεν πέρασε πολύς χρόνος για να δικαιωθεί η άποψη μας ότι το γεγονός αυτό έχει να κάνει με την οργάνωση της υπεράσπισης, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, της υπουργικής απόφασης και των οικονομικών συμφερόντων που αυτή εξυπηρετεί. Έτσι στην θέση της καταργημένης υπουργικής απόφασης εκδόθηκε νέα, ώστε εν μέρει να μην έχει και λόγο εκδίκασης η προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ. Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίαση του πρέπει να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις ώστε ο Δήμος να ασκήσει εμπρόθεσμα τυχόν προβλεπόμενες ενστάσεις από το νόμο. Αυτή η πρόταση δεν αναιρεί σε καμιά περίπτωση την εκφρασμένη εδώ και καιρό θέση μας για το ζήτημα.

Η πολιτική της ΕΕ για τις ΑΠΕ συνεπικουρούμενη από την κυβερνητική πολιτική, η εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που έχουν να κάνουν με «πράσινες» επενδύσεις, δεν αντιμετωπίζονται στις δικαστικές αίθουσες με βάση τους νόμους εφαρμογής αυτής της πολιτικής. Χρειάζεται η οργάνωση και η ανάπτυξη ενός κινήματος με ξεκάθαρες θέσεις που θα υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα στο νησί μας, που δεν θα επιτρέπουν την υλοποίηση της υπουργικής απόφασης και επομένως την μετατροπή του νησιού μας σε μια τεράστια επιχείρηση «αέρινων» κερδών για κάποιους.

Πάρος 28-12-2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos