Πάρος: Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου και Υπουργική απόφαση...

18 Ιανουαρίου 2015 02:06

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου:

Με αφορμή την ενέργεια του Δημάρχου κ. Κωβαίου να κατεβάσει το αναρτημένο πανό του ΣΥΡΙΖΑ, στο λιμάνι της Παροικιάς, με περιεχόμενο

«Η Πάρος Ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ», και προκειμένου να σταματήσει η εκμετάλλευση του γεγονότος αυτού από τους παρατρεχάμενους της κυβερνητικής εξουσίας, δηλώνουμε τα εξής:

Η ενέργεια μας αυτή έγινε ύστερα από την απόφαση της διακομματικής επιτροπής που ενέκρινε αυτήν την δυνατότητα.

Προφανώς η συγκεκριμένη ανάρτηση ενόχλησε εκείνους που έχουν αναλάβει εργολαβικά την στήριξη του καταρρέοντος καθεστώτος.

Τους απαντάμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από πανό και από το σκίσιμο των αφισών του στα ταμπλό του Δήμου, έχει την στήριξη της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος και θα είναι και στην Πάρο Πρώτο Κόμμα.

Ο Παριανός λαός αυτή την φορά δεν θα υποκύψει στην εκστρατεία τρόμου που επιχειρεί η απερχόμενη συγκυβέρνηση και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Το Γραφείο Τύπου.

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου και για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα επί του θέματος σας παραθέτουμε τον Καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών όπως αναρτήθηκε στις 31-12-14:

ΘΕΜΑ: Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, σας γνωρίζουμε ότι, σχετικά με τον καθορισμό τρόπου χρήσης των εν θέματι χώρων, ισχύει η υπ' αριθμ . 14473/11.4.2012 απόφαση Υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 1295 Β ́ ), την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στον σύνδεσμο

http://www.ypes.gr/el/Ministry/Encyclical/ όπου δημοσιεύονται οι αποφάσεις και εγκύκλιοι του Υπουργείου . Επισημαίνεται ότι κατά την παρ . 1 της ανωτέρω απόφασης «οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές , συνέρχονται σε κοινή σύσκεψη με πρόσκληση του δημάρχου , το αργότερο εντός τριών (3) ημερών από την προκήρυξη των εκλογών , για την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών »

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Φ. ΙΩΑΝΝΙ∆ΗΣ

Ακολουθεί η απόφαση14473/11.4.2012:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών κατά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. 1

Συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής. ............................ 2

Καθορισμός διακριτικού γνωρίσματος των εκλογικών σάκων που χρησιμοποιούνται κατά την ψηφοφορία της 6ης Μαΐου 2012 για την εκλογή βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. .......................... 3

Καθορισμός απόχρωσης χαρτιού, διαστάσεων ψηφοδελτίων και εκλογικών φακέλων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ψηφοφορία της 6ης Μαΐου 2012 για την εκλογή βουλευτών του Ελληνικού

Κοινοβουλίου. .................................................................................... 4

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή

τους και άλλων λεπτομερειών. .......................................... 5

Καθορισμός χρόνου και τρόπου υποβολής δήλωσης από τους στρατιωτικούς, τους υπηρετούντες στις

ένοπλες δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές

της 6ης Μαΐου 2012 .......... ............................................................ 6

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αριθμ. 14493 (1)

Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών κατά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Ol ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ − ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

α) Τις διατάξεις των άρθρων 27 παρ. 7 και 82 παρ. 8 του π.δ. 26/2012 (ΦΕΚ 57 Α΄) «Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών».

β) Την ανάγκη της απρόσκοπτης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων ναυτικών.

γ) Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Τη ρύθμιση λεπτομερειών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους Έλληνες ναυτικούς κατά

τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ως ακολούθως:

Ι. α) Σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 27 του π.δ. 26/2012, Έλληνες ναυτικοί που υπηρετούν σε πλοίο με Ελληνική σημαία, το οποίο προβλέπεται σύμφωνα με τα εγκεκριμένα δρομολόγια ή το πρόγραμμα κινήσεώς του κατά την ημέρα της ψηφοφορίας να βρίσκεται σε λιμάνι Δήμου, διαφορετικού από αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές, στο Δήμο του λιμένα που θα βρίσκεται το πλοίο στο οποίο υπηρετούν, με ονομαστικές καταστάσεις, που μετά την επικύρωσή τους με απόφαση του οικείου Πρωτοδικείου έχουν ισχύ ειδικών εκλογικών καταλόγων.

β) Για να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πιο πάνω εκλογείς απαιτείται:

1) Να είναι πολίτες Έλληνες, απογεγραμμένοι ναυτικοί, κάτοχοι ναυτικού φυλλαδίου και να υπηρετούν σε πλοίο με Ελληνική σημαία την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, δηλαδή την ημέρα δημοσίευσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

2) Να είναι γραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους Δήμου της χώρας.

3) Να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του π.δ.

26/2012.

4) Να προβλέπεται ότι το πλοίο, στο οποίο υπηρετούν, θα βρίσκεται, με βάση τα εγκεκριμένα δρομολόγια ή το πρόγραμμα κίνησής του κατά την ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, σε Ελληνικό λιμάνι Δήμου διαφορετικού από εκείνον στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

γ) Οι ονομαστικές καταστάσεις των εκλογέων αυτών, οι οποίες θα περιέχουν όλα τα στοιχεία που ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 27 του π.δ. 26/2012, και όπου συντρέχει περίπτωση, ανάλογα στοιχεία αυτών (όπως π.χ. για το βαθμό και την ειδικότητα με την οποία κάθε εκλογέας ναυτικός υπηρετεί στο πλοίο) και στις οποίες θα αναγράφεται υποχρεωτικά και ο Δήμος, όπου αυτοί

θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συντάσσονται και υπογράφονται από τον Πλοίαρχο του πλοίου

που υπηρετούν, ο οποίος βεβαιώνει πάνω σε αυτές, ότι οι εκλογείς που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, ανήκουν στη δύναμη του πληρώματος του πλοίου. Οι καταστάσεις θεωρούνται για το γνήσιο της υπογραφής και το αληθές του περιεχομένου τους από τον Προϊστάμενο της Λιμενικής ή Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής του Δήμου όπου ναυλοχεί το πλοίο δ) Οι καταστάσεις αυτές, έντυπα των οποίων οι Πλοίαρχοι εγκαίρως πρέπει να προμηθευτούν από αρμόδιες Υπηρεσίες (γραφεία εκλογών) της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας κάθε νομού, συντάσσονται σε πέντε (5)

αντίτυπα. Τα τέσσερα (4) αντίτυπα, διαβιβάζονται − παραδίδονται εντός πέντε (5) ημερών από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος προκήρυξης των εκλογών στον Πρόεδρο Πρωτοδικών της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι

παραπάνω εκλογείς, και το ένα (1) αντίτυπο στον οικείο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας του ίδιου νομού, προκειμένου να εκτιμήσει τις αντίστοιχες ανάγκες κατά τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων και την κατανομή των εκλογέων στα

τμήματα αυτά.

ε) Οι επικυρωμένες από το Πρωτοδικείο καταστάσεις, που αποτελούν πλέον ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, αποστέλλονται αμέσως στην αρμόδια ως άνω υπηρεσία (γραφεία εκλογών) της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας κάθε νομού, η οποία μεριμνά για την προώθησή τους στα εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν οι εκλογείς αυτοί.

στ) Οι Πλοίαρχοι των πλοίων που θα καταθέσουν καταστάσεις στα οικεία Πρωτοδικεία για εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την παραλαβή αντιγράφου θεωρημένης κατάστασης από το οικείο Πρωτοδικείο. Ακόμη θα πρέπει να απευθυνθούν στην οικεία ως άνω υπηρεσία (γραφεία εκλογών), προκειμένου να παραλάβουν καταστάσεις κατανομής των ναυτικών στα εκλογικά τμήματα, στα οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ζ) Οι ναυτικοί που, σύμφωνα με τα ανωτέρω, έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, παραδίδουν έως την 2α Μαΐου 2012, δηλαδή τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από την 6η Μαίου 2012 ημερομηνία της ψηφοφορίας, στον Πλοίαρχο του πλοίου που υπηρετούν την αστυνομική τους ταυτότητα και το διαβατήριο. Η αναγνώρισή τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής γίνεται με την επίδειξη του ναυτικού τους φυλλαδίου.

η) Οι αστυνομικές ταυτότητες και τα διαβατήρια, με μέριμνα και ευθύνη του Πλοιάρχου, φυλάσσονται σε

ασφαλές μέρος και παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους ναυτικούς την επομένη των εκλογών.

II. α) Οι Έλληνες ναυτικοί που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική σημαία, τα οποία κατά την ημέρα των βουλευτικών εκλογών βρίσκονται ή καταπλέουν σε Ελληνικό λιμάνι Δήμου, διαφορετικής από αυτόν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα του Δήμου του λιμένος που βρίσκονται, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 8 του π.δ. 26/2012 και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση αυτή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων αποτελεί η εγγραφή τους στους

ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 του π.δ. 26/2012 και η αδυναμία για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας (δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βλάβη πλοίου, κ.λπ.), να ψηφίσουν στον τόπο που έχει ορισθεί με τους παραπάνω ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

β) Για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 παρ. 8 του π.δ. 26/2012 ως «Έλληνες ναυτικοί» νοούνται οι απογεγραμμένοι Έλληνες και Ελληνίδες ναυτικοί, κάτοχοι ναυτικού φυλλαδίου, εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους Δήμου του Κράτους, που δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του π.δ. 26/2012.

Με τον όρο «υπηρετούν» νοούνται οι ανήκοντες στο πλήρωμα πλοίου, το οποίο, κατά την ημέρα δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος προκήρυξης των εκλογών, φέρει Ελληνική σημαία.

γ) Η ψηφοφορία γίνεται με ονομαστική κατάσταση, που συντάσσεται και υπογράφεται από τον Πλοίαρχο

του πλοίου που υπηρετούν οι ναυτικοί, ο οποίος βεβαιώνει υπεύθυνα πάνω σ' αυτήν ότι όσοι περιλαμβάνονται στην κατάσταση, ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου και είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 του π.δ 26/2012. Η κατάσταση αυτή, για κάθε

εκλογέα ναυτικό, πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

1) Το ονοματεπώνυμο του ναυτικού.

2) Το όνομα πατέρα και μητέρας.

3) Το ονοματεπώνυμο του συζύγου, αν πρόκειται για

έγγαμες γυναίκες.

4) Το έτος γέννησης.

5) Τον αριθμό ναυτικού φυλλαδίου (Μ.Ε.Θ.).

6) Το βαθμό ή την ειδικότητα, με την οποία υπηρετεί

στο πλοίο.

7) Το όνομα του πλοίου, τον αριθμό και το λιμάνι

νηολογίου του.

Στην κατάσταση γίνεται μνεία ότι εκδίδεται για την ψηφοφορία στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου

2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 8 της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 26/2012).

δ) Την ονομαστική κατάσταση μαζί με το αντίγραφο που αναφέρεται στο πιο πάνω σημείο Ι. (στ) προσκομίζει κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ο Πλοίαρχος στον Προϊστάμενο της Λιμενικής ή Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής του Δήμου που ναυλοχεί το πλοίο, προκειμένου να θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής του και το αληθές του περιεχομένου της. Στη συνέχεια, η ονομαστική κατάσταση παραδίδεται απευθείας στον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής του οικείου εκλογικού τμήματος από τον Πλοίαρχο ή αξιωματικό του πλοίου.

ε) Προκειμένου να προβεί στη θεώρηση της ονομαστικής κατάστασης, ο Προϊστάμενος της Λιμενικής ή

Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής λαμβάνει υπόψη:

1) Το ναυτολόγιο του πλοίου.

2) Το ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου.

3) Τα διαλαμβανόμενα στο πιο κάτω σημείο II (η) της παρούσης.

στ) Κατά τη θεώρηση των ονομαστικών καταστάσεων καταχωρείται από τον Προϊστάμενο της Λιμενικής, Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου ότι θεωρήθηκαν καταστάσεις

σύμφωνα με άρθρο 82 παρ. 8 του π.δ. 26/2012, με μνεία του Πρωτοδικείου που θεώρησε τους αρχικούς ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του συγκεκριμένου πλοίου.

ζ) Πριν από την θεώρηση, ο Προϊστάμενος της Λιμενικής ή Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής, θα ελέγχει από το ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου, αν έχει γίνει θεώρηση άλλης κατάστασης, σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία από άλλη αρμόδια Αρχή.

η) Επίσης, ο προϊστάμενος της Λιμενικής ή Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής, πριν από τη θεώρηση, θα ζητά από τον Πλοίαρχο να του επιδείξει το θεωρημένο από το οικείο Πρωτοδικείο αντίγραφο ειδικού εκλογικού καταλόγου του πλοίου, προκειμένου να διαπιστώσει ότι οι αναφερόμενοι στις υπό θεώρηση ονομαστικές καταστάσεις του άρθρου 82 παρ. 8 του π.δ. 26/2012, περιλαμβάνονται και στον αρχικά συνταχθέντα ειδικό εκλογικό κατάλογο.

Για το λόγο αυτό, οι Πλοίαρχοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την έγκαιρη παραλαβή θεωρημένου από

το οικείο Πρωτοδικείο αντιγράφου ειδικού εκλογικού καταλόγου.

θ) Ο εκλογέας ναυτικός ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα με το ναυτικό του φυλλάδιο, εφαρμοζομένων

κατά τα λοιπά των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 82 του π.δ. 26/2012.

ι) Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 82 του π.δ.26/2012 έχουν εφαρμογή μόνο στην

περίπτωση που τα μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι γραμμένα στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 της ιδίας πιο πάνω νομοθεσίας και για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας (δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βλάβη πλοίου κ.λπ.), δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στην ψηφοφορία αυτού (πληρώματος στον τόπο που έχει ορισθεί με τους παραπάνω ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

III. α) Στους Έλληνες ναυτικούς παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο

Δήμο στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, εφ' όσον δηλώσουν την πρόθεσή τους στον Πλοίαρχο του πλοίου που υπηρετούν, ο οποίος θα κρίνει την χορήγηση της απαιτούμενης άδειας, εκτιμώντας τις λειτουργικές ανάγκες του πλοίου.

Οι εκλογείς αυτοί οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή βεβαίωση του Πλοιάρχου ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

β) Με σκοπό την παροχή δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος σε μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων ναυτικών − μελών πληρώματος πλοίων, που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους συ στήνεται στους Πλοιάρχους τους εν λόγω πλοίων, να χορηγήσουν, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών του πλοίου κατά την ημέρα ψηφοφορίας, άδεια απουσίας, που να καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους.

Στους ναυτικούς − μέλη πληρώματος πλοίων που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 7 του π.δ. 26/2012, θα πρέπει να χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια απουσίας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

IV. Μέλη πληρώματος πλοίων που δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (λόγω π.χ. υπηρεσιακών αναγκών πλοίων) θα πρέπει να εφοδιασθούν με σχετική βεβαίωση του Πλοιάρχου, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τη μη άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, θεωρημένη από Λιμενική Αρχή ή Προξενική Αρχή, αν το πλοίο βρίσκεται στο εξωτερικό, για το γνήσιο της υπογραφής του Πλοιάρχου.

V. Ναυτικοί που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και απολύθηκαν ή πρόκειται να

απολυθούν πριν από την ημερομηνία διενέργειας των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, δεν μπορούν να ψηφίσουν με τους εκλογείς του πλοίου από το οποίο απολύθηκαν και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου έχουν περιληφθεί.

Οι εκλογείς αυτοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του

οποίου είναι γραμμένοι. Για το σκοπό αυτό ο Πλοίαρχος του πλοίου από το οποίο απολύθηκαν πρέπει να τους παραδώσει την αστυνομική τους ταυτότητα και το διαβατήριο. Παράλληλα την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας με φροντίδα του Πλοιάρχου πρέπει να ενημερωθούν σχετικά οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων στα οποία εντάχθηκαν για να ψηφίσουν οι εκλογείς αυτοί, βάσει της εγγραφής τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, καθώς και το αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Στο σχετικό έγγραφό του, ο Πλοίαρχος πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία του πλοίου και του ναυτικού κα

θώς και την ημερομηνία απόλυσής του.

.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 43 του π.δ. 26/2012 (ΦΕΚ 57 Α΄) «Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών».

2. Τις διατάξεις του π.δ. 40/2012 (ΦΕΚ 90 Α΄/11.04.2012), με τις οποίες προκηρύχθηκαν γενικές βουλευτικές εκλογές και ορίστηκε ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας η Κυριακή 6 Μαΐου 2012.

3. Τις σχετικές υποδείξεις των κομμάτων που εκπροσωπούνταν στη Βουλή που διαλύθηκε, με τις οποίες

ορίσθηκαν οι εκπρόσωποί τους που θα μετέχουν στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού

προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Συγκροτούμε τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, η οποία αποτελείται από τους εκπροσώπους των παρακάτω κομμάτων, ως ακολούθως:

Α΄ Τακτικά Μέλη:

1. Νικόλαος Σαλαγιάννης, εκπρόσωπος του κόμματος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

20318 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

2. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπρόσωπος του κόμματος

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

3. Αντώνης Σκυλλάκος, εκπρόσωπος του κόμματος

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

4. Κωνσταντίνος Σκανδαλάκης, εκπρόσωπος του κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

5. Γιάννης Θεωνάς, εκπρόσωπος του κόμματος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

6. Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, εκπρόσωπος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

7. Χρήστος Ζώης, εκπρόσωπος του κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

8. Δημήτρης Λυρίτσης, εκπρόσωπος του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

9. Γεώργιος Βαρδαλάκης, εκπρόσωπος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

10. Αλέξιος Χαλαζιάς, εκπρόσωπος του κόμματος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Β΄ Αναπληρωματικά Μέλη

1. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, εκπρόσωπος του κόμματος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

2. Αθανάσιος Σκορδάς και Επαμεινώνδας Λεκέας, εκπρόσωποι του κόμματος ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

3. Βασίλης Δημόπουλος, εκπρόσωπος του κόμματος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

4. Νικόλαος Σαλαβράκος, εκπρόσωπος του κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

5. Δημήτρης Δαρειώτης, εκπρόσωπος του κόμματος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

6. Μιχαήλ Kανδαράκης, εκπρόσωπος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

7. Μιχάλης Γιαννάκης, εκπρόσωπος του κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

8. Σεβαστή Νεονάκη, εκπρόσωπος του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

9. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης και Αθανάσιος Μάρκου, εκπρόσωποι του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

10. Γεώργιος Παπάζογλου, εκπρόσωπος του κόμματος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στην Επιτροπή μετέχει ο Υπουργός Εσωτερικών ως Πρόεδρος αυτής.

Έργο της επιτροπής είναι η υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3023/2002, που αφορούν στους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.

Γραμματέας της Επιτροπής και υπεύθυνος για τη τήρηση των πρακτικών ορίζεται ο Θεοδόσιος Φλώρος,

υπάλληλος ΠΕ διοικητικού της Δ/νσης Εκλογών του ΥΠΕΣ.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 12 Απριλίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

Αριθμ. 14474 (3)

Καθορισμός διακριτικού γνωρίσματος των εκλογικών σάκων που χρησιμοποιούνται κατά την ψηφοφορία

της 6ης Μαΐου 2012 για την εκλογή βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) των άρθρων 94 παρ. 1 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (ΦΕΚ 57 Α΄).

β) την ανάγκη καθορισμού διακριτικού γνωρίσματος των εκλογικών σάκων που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

γ) του άρθρου 90 του Κώδικα της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α') και

2. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε το ειδικό γνώρισμα των εκλογικών σάκων, μέσα στους οποίους κλείνεται το υλικό της ψηφοφορίας για την εκλογή βουλευτών της 6ης Μαΐου 2012, ως ακολούθως:

α. Ειδικό γνώρισμα: Ο σάκος, μέσα στον οποίο κλείνεται από κάθε εφορευτική επιτροπή το κάθε μορφής εκλογικό υλικό της ψηφοφορίας για την εκλογή των βουλευτών, έχει τυπωμένη στην εξωτερική επιφάνεια της μίας πλευράς του, με κεφαλαία γράμματα, μαύρης απόχρωσης και σε παράλληλες σειρές την εξής ένδειξη:

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ............................................................

................................. ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ....................................

(Αριθμός) (Ονομασία)

β. Διαστάσεις και λοιπά χαρακτηριστικά: Ο σάκος κατασκευάζεται από πλαστική ύλη λευκής απόχρωσης, είναι γαζωμένος στο κάτω μέρος και στριφωμένος στο

άνω μέρος (άνοιγμα) και έχει διαστάσεις 70 x 100 εκατοστά του μέτρου.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

Αριθμ. 14475 (4)

Καθορισμός απόχρωσης χαρτιού, διαστάσεων ψηφοδελτίων και εκλογικών φακέλων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ψηφοφορία της 6ης Μαΐου 2012 για την εκλογή βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) των άρθρων 70 παρ. 1 και 2 και 75 παρ. 1 του π. δ.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20319

26/2012 «Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (ΦΕΚ 57 Α΄), και β) του άρθρου 90 του Κώδικα της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α΄) και

2. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπο−

λογισμού, αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε τις διαστάσεις των ψηφοδελτίων καθώς και τις διαστάσεις και λοιπά χαρακτηριστικά των φακέλων που χρησιμοποιούνται για την εκλογή βουλευτών, ως ακολούθως:

1. Διαστάσεις ψηφοδελτίων: Οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων ορίζονται: α) για τις εκλογικές περιφέρειες

που εκλέγουν μέχρι και δέκα (10) βουλευτές, σε 14 x 20 εκατοστά του μέτρου περίπου, β) για τις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν ένδεκα (11) έως και είκοσι (20) βουλευτές, σε 14 x 25 εκατοστά του μέτρου περίπου, και γ) για τις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν από είκοσι έναν (21) και πάνω βουλευτές, σε 14 x 35 εκατοστά του μέτρου περίπου.

2. Διαστάσεις φακέλων: Οι διαστάσεις των φακέλων, μέσα στους οποίους κλείνονται τα ψηφοδέλτια, ορίζονται σε 9,50 x 16 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Οι φάκελοι κατασκευάζονται από χαρτί αδιαφανές λευκής απόχρωσης και φέρουν στην εμπρόσθια πλευρά τους, διαγωνίως, πέντε γραμμές γαλάζιας απόχρωσης, από τις οποίες η μεσαία κυματοειδής, συνολικού πλάτους ενός εκατοστού του μέτρου περίπου.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

Αριθμ. 14473 (5)

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) του άρθρου 44 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ΄ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (ΦΕΚ 57 Α΄)

β) των άρθρων 1, 2, 3, 4 και 5 του ν. 2946/2001 (ΦΕΚ 224 Α΄).

2. Την ανάγκη καθορισμού του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται από τα δημοτικά συμβούλια, στα πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών καθώς και άλλων λεπτομερειών απαραίτητων για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

3. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε τον τρόπο χρήσης των χώρων που διατίθενται από τα δημοτικά συμβούλια στα πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του π.δ. 26/2012 (ΦΕΚ 57 Α΄), καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, ως ακολούθως:

1. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές, συνέρχονται σε κοινή σύσκεψη με πρόσκληση του δημάρχου, το αργότερο εντός τριών (3) ημερών από την προκήρυξη των εκλογών, για την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών.

2. Σε περίπτωση ομοφωνίας των κομμάτων υπογράφεται πρακτικό που είναι υποχρεωτικό για το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται αμέσως, με μοναδικό θέμα τη διάθεση των δημοτικών χώρων στα κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους.

3. Αν στη σύσκεψη αυτή, που θα προκαλέσει ο δήμος, δεν παραβρεθούν ή δεν συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων, το δημοτικό συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και να διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις, σύμφωνα με την πρόβλεψη της παραγράφου 2 του άρθρου 44 του π.δ. 26/2012.

Με τον όρο «αναλογικά» νοείται ότι η έκταση των χώρων που διατίθενται θα βρίσκεται σε αντιστοιχία

με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.

Η «επί ίσοις όροις» μεταχείριση αποσκοπεί στην, κατά το δυνατόν, διασφάλιση ισοδύναμων προϋποθέσεων προεκλογικής προβολής των κομμάτων, σε επίπεδο, κυρίως, διάθεσης χώρων, που από πλευράς θέσεως, προσφέρονται για τον ίδιο σκοπό.

4. Η προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, στους χώρους που διατίθενται, γίνεται μέσα σε μόνιμα και σταθερά πλαίσια, που έχουν κατασκευάσει οι δήμοι ή σε προσωρινά

και κινητά, που κατασκευάζονται και τοποθετούνται με δαπάνες των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων.

Μπορούν όμως να παραχωρηθούν και άλλοι χώροι πρόσφοροι για αφισοκόλληση, ιδιαίτερα από τους δήμους εκείνους, που δεν έχουν προβεί στην κατασκευή

και διάθεση στα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων μονίμων πλαισίων.

Μετά τον καθορισμό των χώρων αυτών από τα δημοτικά συμβούλια, απαγορεύεται η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο.

5. Επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η τοποθέτηση από τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών στους χώρους που τους διατίθενται, των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2 x 2 x 2 μέτρα καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) μέτρα.

Στην περίπτωση αυτή, ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 3 αυτής της απόφασης.

Στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.

6. Σε περίπτωση που οι δήμοι έχουν τοποθετήσει μόνιμα πλαίσια σε στύλους των οργανισμών κοινής ωφελείας και των Ο.Τ.Α., τα πλαίσια αυτά διατίθενται στα πολιτικά κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων επίσης αναλογικά και επί ίσοις όροις.

Με τον ίδιο τρόπο, διατίθενται τα σταθερά πλαίσια της εμπορικής διαφήμισης που έχουν τοποθετηθεί σε

κοινόχρηστους, δημοτικούς χώρους και που την προεκλογική περίοδο διατίθενται στα κόμματα, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.

7. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανώ, αεροπανώ και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανώ ή αεροπανώ, οι δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους.

8. Επιτρέπεται η χρήση φωτεινών διαφανειών (σλάϊτς) σε ανοικτούς χώρους που καθορίζονται από τα δημοτικά συμβούλια, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται γενικά οποιασδήποτε μορφής προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία.

9. Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέϊ χρώματα κ.λπ., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.

10. Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που

έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων.

11. Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.

12. Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που θα τοποθετήσουν τα κόμματα ή οι

συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, οι δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέφουν. Μέσα στην ίδια προθεσμία τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη τους να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της

Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

Αριθμ. 14470 (6)

Καθορισμός χρόνου και τρόπου υποβολής δήλωσης από τους στρατιωτικούς, τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την

εκλογή βουλευτών».

2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης οι στρατιωτικοί, που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δήμου του Κράτους, οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως, στους Προϊσταμένους ή στους διοικητές τους, την πρόθεσή τους να ασκήσουν

το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, έως και την μεθεπόμενη ημέρα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 31 του Π.Δ. 26/2012,

αρχίζει από τη δημοσίευση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής, δηλαδή έως την 13η Απριλίου 2012.

2. Οι προϊστάμενοι ή διοικητές, στους οποίους υποβάλλονται οι δηλώσεις, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, χορηγούν σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο, δηλαδή για το χρόνο που πραγματικά απαιτείται για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους στην έδρα της υπηρεσίας με το ταχύτερο, σύνηθες, συγκοινωνιακό μέσο. Ο χρόνος αυτός δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής

άδειας που δικαιούνται τα ανωτέρω πρόσωπα.

3. Όλοι οι παραπάνω εκλογείς, στους οποίους χορηγείται σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, διαγράφονται με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων ή διοικητών τους από τις ειδικές εκλογικές καταστάσεις, πριν από την αποστολή τους για επικύρωση στον αρμόδιο πρόεδρο πρωτοδικών της οικείας εκλογικής περιφέρειας.

4. Οι εκλογείς, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της

Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos