Προτάσεις προς το Δημοτικό συμβούλιο Αντιπάρου

10 Φεβρουαρίου 2015 14:30

Έχοντας υπόψη , το υπάρχων οδικό δίκτυο και την συνεχή πληθυσμιακή αύξηση σε Κάμπο, Σορό, Αι Γιώργη κλπ, την αύξηση του τουρισμού

σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εγκληματικότητα, θεωρώ επιβεβλημένο την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού της Αντιπάρου. με ένα περιπολικό όχημα. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα της διενέργειας περιπολίων για την πρόληψη-αποτροπή έκνομων ενεργειών.

Γνωρίζοντας ότι κατά καιρούς αυτό έχει ζητηθεί υπηρεσιακώς από τους εκάστοτε Διοικητές του Σταθμού χωρίς όμως το αίτημα να έχει τύχει ανάλογης ανταπόκριση θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο την εξής πρόταση η οποία θα συνίσταται από δυο εκδοχές και με την ψήφιση να προκριθεί μια εξ'αυτών ή συνδυασμός τους.

α) Δωρεά του Δήμου Αντιπάρου ενός περιπολικού οχήματος, προς τον Αστυνομικό Σταθμό Αντιπάρου

β) Δημιουργία Επιτροπής αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους η οποία θα έχει ως σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων από ιδιώτες οι οποίοι θα επιθυμούν να δωρίσουν χρήματα για την αγορά ενός περιπολικού οχήματος, προς τον Αστυνομικό Σταθμό Αντιπάρου.

Διαδικαστικές λεπτομέρειες εξηγηθούν λεπτομερέστερα ενώπιων του Συμβουλίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

ΦΑΡΟΥΠΟΣ Βασίλειος

ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ Παρασκευάς

ΚΟΥΒΑΡΑΣ Παρασκευάς

ΣΤΑΘΕΡΟΣ Νικόλαος

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Αρτέμιος

ΒΙΑΖΗ Ελένη


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Προς: κ.Δήμαρχο, Πρόεδρο κ Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

κ.πρόεδρε,

Ένα από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και το οποίο κατά την γνώμη μου θα πρέπει να το δούμε άμεσα , είναι το θέμα της εξωσχολικής δραστηριότητας των παιδιών και ιδιαίτερα της άθλησης τους. Οι επιλογές που έχουν είναι περιορισμένες και ρόλο σε αυτό παίζει οπωσδήποτε η γεωγραφική θέση του Δήμου και οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας. Αυτό σε συνδυασμό με την μάστιγα της εποχής μας ,που ονομάζεται εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο θα πρέπει ο Δήμος μας να τα δει με προσεκτική ματιά προκρίνοντας όσο τον δυνατόν πιο άμεσες λύσεις.

Έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, ήρθα σε επαφή με τον γνωστό και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Πάρου. Σκοπός μου ήταν να δω εάν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ακαδημίες καλαθοσφαίρισης για τα παιδιά των μικρών ηλικιών και εφήβων ακούγοντας παράλληλα και ότι άλλο έχει να προτείνει. Την περασμένη εβδομάδα με ενημέρωσε ότι ενδιαφέρεται να συνεργαστεί και επιθυμεί μια συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση προϋποθέσεων.

Όσον αφορά ένα αρχικό πλάνο υλοποίησης ,θεωρώ ότι θα μπορεί να βασίζεται στους παρακάτω μη δεσμευτικούς άξονες:

α) Διατήρηση της υπάρχουσας ομάδας μπάσκετ του Τοπικού Πρωταθλήματος (ως πόλος έλξης για τα παιδιά).

β) Ημερίδα στα σχολεία με θέμα internet και αθλητισμός (με ομιλητή και αφιέρωμα στον Φάνη Χριστοδούλου)

γ) Δημιουργία ακαδημιών καλαθοσφαίρισης για τα παιδιά.

δ) Διοργάνωση 15νθημερων Summer Basketball Camp

ε) Διοργάνωση τουρνουά (Three on Three) ,στα πλαίσια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης στην Μάρπησσα Πάρου.

Για αυτό το λόγο προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου την δημιουργία Επιτροπής ,αποτελούμενης από Δημοτικούς Σύμβουλους και πολίτες ,η οποία θα καλέσει τον Φάνη Χριστοδούλου να συζητήσει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συνεργασίας και υλοποίησης των ανωτέρω.-

Με εκτίμηση,

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΦΑΡΟΥΠΟΣ Βασίλειος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos