Λαϊκή συνέλευση στην Αγκαιριά της Πάρου

22 Μαρτίου 2015 16:29

H 2η Λαϊκή συνέλευση, κατά σειρά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας της Αγκαιριάς, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου για θέματα που αφορούν την περιοχή με τη συμμετοχή κατοίκων και εκπροσώπων των φορέων του νησιού.

Ο δήμαρχος Πάρου στην εισήγηση του αναφέρθηκε στον απολογισμό των πρώτων έξι μηνών της νέας δημοτικής αρχής που αφορά το νοικοκύρεμα του δήμου για την εξυπηρέτηση του πολίτη με αναδιάταξη και αναδιάρθρωση γραφείων και συγχρονισμό μεταξύ των υπηρεσιών. Ακολούθως έκανε μία αναλυτική περιγραφή όσων έχουν γίνει και μιλώντας για τα περιορισμένα οικονομικά του δήμου αλλά και το μειωμένο προσωπικό είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν παραλάβαμε καμένη γη αλλά όσα χρήματα είναι στη διάθεση του δήμου και μετά τις μεγάλες περικοπές από την κεντρική κυβέρνηση θα διατεθούν και θα αξιοποιηθούν για να γίνουν έργα αφού γίνει λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων. Είναι σημαντική η συλλογική δουλειά και η εθελοντική εργασία των πολιτών ώστε να πετύχουμε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας».
Αναφέρθηκε επίσης στην αγορά από το Δήμο Πάρου του κτηρίου που στεγάζεται το ΚΑΠΗ της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία Ιατρείου, μετά από σχετική μελέτη που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.
Στις προτεραιότητες του Δήμου Πάρου είναι η κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου με την προσπάθεια διασφάλισης χρηματοδότησης ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής αεροπορίας που έχει και την τελική ευθύνη για την έγκριση του έργου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Πάρου,«τα διαφυγόντα κέρδη από την έλλειψη του αεροδρομίου στην Πάρο ανέρχονται στα 25 εκατομ. ευρώ περίπου το χρόνο».

Εκτενής αναφορά για το θέμα του Κέντρου Υγείας αλλά και των Ανεμογεννητριών έκανε ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Μαρινόπουλος, επισημαίνοντας ότι αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της επικείμενης αποχώρησης άλλων δύο γιατρών, (καρδιολόγου και γυναικολόγου), το Κέντρο Υγείας Πάρου «θα κατεβάσει ρολά» και μάλιστα πολύ σύντομα παρά τους αγώνες του Συντονιστικού.
Στη συνέχεια ο κ. Μαρινόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ανεμογεννητριών λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Πάρο σε Βιομηχανική Ζώνη.
Θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη μαζική κινητοποίηση από τους ίδιους τους κατοίκους και για τα δύο καυτά θέματα άμεσης προτεραιότητας που ταλανίζουν το νησί».

Στην δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Κώστας Πούλιος αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω λιγοστών πόρων και προσωπικού. Οι αποφάσεις μένουν μετέωρες διότι είναι δύσκολο να χρηματοδοτηθούν έργα και υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει η τοπική κοινότητα η οποία ωστόσο δεν εφησυχάζει.
Έτσι το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος κ. Πούλιος πραγματοποιήθηκαν διάφορες μικροεπισκευές στο Σχολείο Αγκαιριάς και εργασίες εξωραϊσμού όπως πλακοστρώσεις στο οστεοφυλάκιο και στο δρομάκι στον Αη Γιώργη.
Επίσης πραγματοποιήθηκε καθαρισμός ποταμιών και κλάδεμα δέντρων.
Στα μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής Κοινότητας είναι η τοποθέτηση pillars (νερό και ρεύμα), στην Πίσω Αλυκή, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν βάρκες και σκάφη.
Ο κ. Πούλιος τόνισε το πρόβλημα της υδροδότησης, λόγω της παλαιότητας σωλήνων, αλλά και το θέμα της αποχέτευσης πάγιο αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής.

Τέλος επισήμανε το θέμα της εξεύρεσης χώρου για την ανέγερση νέου Δημοτικού σχολείου, ενώ σημείωσε επίσης και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με την άναρχη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos