Σχόλια στην Απάντηση κ. Κωβαίου στο ΔΤ της ΚΕΠ-ΟΣΑ για Νέο Αεροδρόμιο και ΑΜΚΕ

12 Ιουνίου 2015 09:39

Κύριε Δήμαρχε,


θα σχολιάσουμε μόνο μερικά από τα σημεία της απάντησης σας στο Δελτίο Τύπου της ΚΕΠ-ΟΣΑ και μόνο αυτά που έχουν κάποια σοβαρότητα, μιας και ο συντάκτης της απάντησης σας, στο μεγαλύτερο κομμάτι του κειμένου του, κινείται σε πλαίσια εξυπνακισμού και φτηνών χαρακτηρισμών, διακατεχόμενος από πολιτικό και κομματικό φανατισμό και τα γραφτά του δεν χρήζουν άλλου σχολιασμού.

Κύριε Δήμαρχε,
από πότε η απάντηση μιας Δημοτικής Παράταξης όπως είναι η ΚΕΠ-ΟΣΑ, που στις εκλογές έλαβε το 18% των ψήφων, μπορεί να θεωρείται «μεμονωμένη αντίδραση»;

Η φράση του συγγραφέα σας « Δεν είμαστε απολογητές Υπουργών, νυν και πρώην, ούτε Δημοτικών Αρχών που πέρασαν από το νησί », μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει μιας και η σύντομη ιστορία σας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει δείξει το αντίθετο, καθώς εσείς πανηγυρίζατε για τις θέσεις Χρυσοχοίδη και εσείς είσασταν, σαν Αντιδήμαρχος και μετέπειτα Δήμαρχος, απολογητής και αβανταδόρος Υπουργών, όπως ο Βρούτσης.
Συμφωνούμε ότι κληρονομήσατε ένα πρόβλημα, αλλά ξέρατε, και πολύ καλά όμως, ότι η Δημοπράτηση του έργου ήταν, μόνο για τα χωματουργικά και τις ασφαλτοστρώσεις, χωρίς κτηριακές εγκαταστάσεις. Από τότε μέχρι σήμερα τι κάνατε για να διεκδικήσετε από την Πολιτεία την ολοκλήρωση του Έργου ; Γιατί πήγαν όλα αυτά τα χρόνια χαμένα ;
Εμείς δεν «θρηνούμε» ούτε «διαμαρτυρόμαστε ρητορικά», απλά σας προτείνουμε να αφήσετε τις «πρωτοπόρες» πρακτικές σας περί ΑΜΚΕ και λοιπά συναφή φληναφήματα και να προχωρήσετε στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση από την Πολιτεία των ΜΟΝΙΜΩΝ Κτηριακών εγκαταστάσεων του Νέου Αεροδρομίου.
Θα σας εξηγήσουμε ξανά, αλλά και για τελευταία φορά, ότι η επικινδυνότητα του εγχειρήματος σας έγκειται, πρώτα απ' όλα, στη προσπάθεια σας να παρακάμψετε την Απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων με πλάγιο τρόπο.
Κατά δεύτερον προωθείτε την παράδοση, χωρίς κανονική δημοπράτηση και διαφάνεια, αλλά με απ' ευθείας ανάθεση, ενός τόσο σπουδαίου έργου στα ιδιωτικά συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων (εκτός αν θεωρείτε την ΙΝΤΡΑΚΑΤ του Κόκκαλη, μικρή οικογενειακή επιχείρηση) που θα αναλάβουν, κατά δήλωση σας βέβαια, και τις μελέτες.
Το κυριότερο όμως πρόβλημα επικινδυνότητας για το έργο είναι, ότι με τα Προ-Κατ/Λυόμενα/Παράγκες, εσείς ο ίδιος απεμπολείτε τη δυνατότητα κατασκευής των Ολοκληρωμένων Κτηριακών Εγκαταστάσεων, παίζοντας ηθελημένα ή αθέλητα το παιχνίδι της Μονοπωλιακής Aegean και των περί αυτής.
Η ΚΕΠ-ΟΣΑ είναι στη διάθεση των Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να βοηθήσει στην υλοποίηση της Ομόφωνης Απόφασης του ΔΣ Πάρου με όλες της τις δυνάμεις, που όπως πολύ καλά ξέρετε υπάρχουν !
ΥΓ. Αφήστε το Καβάφη στη μακαριότητα και στην ησυχία του, δεν σας πάει και πολύ !

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos