Δήμος Πάρου: Ανακοίνωση για την εναπόθεση των σκουπιδιών

04 Αυγούστου 2015 15:22

Ο Δήμος Πάρου καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να είναι το νησί μας καθαρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες των ημερών.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος παραμένει υποστελεχομένος στον τομέα της καθαριότητας κατά 25 άτομα σε σχέση με πέρυσι, παρόλο που πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς του.

Τόσο ως Δήμος αλλά και ως Κοινωνία, πρωτίστως, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε σε μια προσπάθεια σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων μας, τα οποία παράγονται από εμάς τους ίδιους. Και όταν το πρόβλημα βρίσκεται στο αποκορύφωμα του, τότε πρέπει να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια αυτή.

Εμείς όμως, στην προσπάθεια για σωστή, νόμιμη, μόνιμη επίλυση του «καυτού» και επίκαιρου προβλήματος των σκουπιδιών, ζητάμε τη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κάθε δημότη.

Ένα σοβαρό θέμα που υπάρχει είναι η σωρεία σκουπιδιών πλησίον των κάδων απορριμμάτων και ιδιαίτερα στον οικισμό της Νάουσας, όπου μάλιστα πρόσφατα τοποθετήθηκε ένα Απορριμματοκιβώτιο Συμπίεσης Απορριμμάτων (Press Container), για την εναποθήκευση των σκουπιδιών. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζεται η εναπόθεση των σκουπιδιών πλησίον του container και όχι μέσα σε αυτό.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου το νησί μας να παρουσιάζει μια εικόνα, η οποία δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτική της ομορφιάς του και να σχολιάζεται δυσμενώς από τους επισκέπτες του.

Παρακαλούμε λοιπόν ΘΕΡΜΑ τους κατοίκους και επιχειρηματίες να τοποθετούν τις σακούλες απορριμμάτων ΕΝΤΟΣ των κάδων και όχι πλησίον αυτών.

Ζητούμε την κατανόηση, στήριξη και βοήθειά σας, γιατί όλοι θέλουμε μία Πάρο καθαρή και νοικοκυρεμένη!

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos