«Κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού σχολικών μονάδων Δήμου Πάρου»

17 Σεπτεμβρίου 2015 12:53

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που σε ορισμένες περιπτώσεις καθιστούν
αδύνατη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Στο νησί μας για πρώτη φορά τέσσερα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά χωρίς την παρουσία κανενός εκπαιδευτικού ενώ στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με έναν μόνο εκπαιδευτικό καθώς σε σύνολο 12 Νηπιαγωγείων έχουμε 13 θέσεις που είναι κενές. Στα έξι 6 Δημοτικά Σχολεία υπάρχουν 25 κενές θέσεις δασκάλων, 5 δασκάλων ολοήμερου, 6 Αγγλικών, 7 Φυσικής Αγωγής, Γαλλικών ή Γερμανικών, 10 λοιπών ειδικοτήτων και 6 Ειδικής αγωγής.


Στα 3 Γυμνάσια και 3 Λύκεια έχουμε 5 κενά Καθηγητών Φυσικής, 2 Φιλολόγων, 1 Μαθηματικών, 1 Βιολόγων, 2 Αγγλικής Γλώσσας, 1 Θεολόγων, 1 Οικονομολόγων, 1 Καθηγητών Οχημάτων, 1 Καλλιτεχνικών, 1 Μουσικής, 1 Τεχνολογίας και 2 Ειδικής Αγωγής.

 

Από τα στοιχεία που παραθέτουμε είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μία πρωτοφανή κατάσταση υποβάθμισης της παρεχόμενης παιδείας και ζητάμε την επίλυση του προβλήματος και την κάλυψη των κενών ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον τους στερώντας τους το δικαίωμα στη μόρφωση. Ακόμη και τα σχολεία που έχουν ανοίξει έχουν τόσες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες που αταβάλλονται για την ομαλή λειτουργία είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων θα πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης διότι η μόρφωση των παιδιών μας δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση και η παροχή δωρεάν εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής μας είναι καθήκον της Πολιτείας.

Ο Δήμος Πάρου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν την παρέμβασή σας για την άμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos