Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

23 Οκτωβρίου 2015 16:38

Σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου, στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάρου με θέμα «Πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από τα τέλη Αυγούστου μέχρι σήμερα, προληπτικά, για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, όπως :

1. O καθαρισμός της κοίτης των ρεμάτων με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής τους ροής.

 

2. Λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο των πλημμυρών στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ιδιαίτερα των αντλιοστασίων και των υδραγωγείων, κτιριακών εγκαταστάσεων σχολικών συγκροτημάτων, περιοχές με μειωμένη ικανότητα συγκράτησης ομβρίων υδάτων, και περιοχές πέριξ των ρεμάτων και χειμάρρων.

3. Απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων, φερτών υλικών, φυλλωμάτων δένδρων, κ.λ.π., τα οποία βρίσκονται σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους εντός του αστικού χώρου και μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε παρακείμενα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων καθώς και άλλες εκκρεμότητες που θα αντιμετωπιστούν το προσεχές διάστημα.

Αναφέρθηκαν οι συντονισμένες κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Έγινε ένας απολογισμός για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε το περασμένο χειμώνα κυρίως γραφειοκρατικά και αναζητήθηκαν οι λύσεις ώστε να μην επαναληφθούν την φετινή χρόνια .

Τέλος, αποφασίστηκε η άμεση ενημέρωση των πολιτών από τοπικά μέσα ΜΜΕ για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων καθώς και την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων στα σχολεία με θέμα μέτρα για την πρόληψη φυσικών φαινομένων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos