Ακροβατεί με το έργο της αφαλάτωσης ο Δήμος Αντιπάρου

10 Ιανουαρίου 2016 17:55

Ανευθυνότητα, ανικανότητα ή επικίνδυνος εφησυχασμός. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αντιπάρου ακροβατεί με τα συμφέροντα των Δημοτών του.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 

Πέρασαν 0χτω (8) μήνες από τότε που η Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε στην επιβολή προστίμου στον Δήμο Αντιπάρου, σχετικά με το έργο της αφαλάτωσης, ως αυθαίρετης κατασκευής έπειτα από καταγγελία ιδιώτη. Τι έκανε ο Δήμος τότε; Εξουσιοδότησε δικηγόρο της εταιρίας που κατασκευάζει το έργο, να προασπίσει τα συμφέροντά του. Το «θέμα είναι απλό»
,έλεγε τότε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και «εκ του ουκ άνευ», ο Δήμαρχος, όταν προσπαθούσα να τους
εξηγήσω στο Συμβούλιο, ότι Δήμος έχει ισχυρούς αντιπάλους και πρέπει να ορίσει δικό του μηχανικό και δικηγόρο.

Έτσι φτάσαμε σήμερα να ακούμε τον Δήμαρχο να λέει ότι το χειρότερο σενάριο είναι να κληθεί ο Δήμος και το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει τα χρήματα που πήρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το πολύ  πολύ ο Δήμος να πληρώνει πρόστιμο διατήρησης αυθαίρετου.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ας δούμε όμως τι είπε ο Δήμαρχος στο Συμβούλιο τις 16-12-2015. Εκεί μας ενημέρωσε ότι την 15-12-2015 εκδικάστηκε στην Πολεοδομία η ένσταση κατά της επιβολής του προστίμου. Η δικηγόρος της εταιρίας ήταν λέει πολύ τσαντισμένη με την πολεοδομία και συγκεκριμένα με τον Προϊστάμενο, ο οποίος επικαλείται ότι έχει χάσει τους φακέλους.

Επίσης ήταν και ο καταγγέλλων εκεί, ο οποίος ήταν πολύ οργανωμένος, με δικηγόρο και 2 μηχανικούς. Είπε πως είμαστε αισιόδοξοι. το θέμα είναι όμως ότι αυτός ο άνθρωπος κυνηγάει το έργο. Θα πρέπει να το αναφέρουμε στην τοπική κοινωνία, να ενημερώσουμε τους συλλόγους και ότι θα μας στείλει κάποια έγγραφα. Ο Δήμαρχος ανάφερε επίσης ότι ήταν η τρίτη φορά που γίνεται καταγγελία. Η προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε κερδίσει δυο δικαστήρια και ασφαλιστικά μέτρα.

Μάλιστα συμφώνησε με την δικηγόρο της εταιρίας ότι θα πρέπει οι Σύλλογοι να αναλάβουν δράση και ίσως να βγει και ένα δελτίο Τύπου. Προβάλλοντας ως λύση, ότι πρέπει να το συζητήσουμε στα καφενεία. Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Ο Δήμαρχος δεν γνώριζε και μας ενημέρωνε μόνο σε όσα του έλεγε
η δικηγόρος της εταιρίας. Όπως είπε δεν είχε δει καν την καταγγελία και δεν ήξερε ότι εκτός του καταγγέλλων, είχαν υπογράψει
και Αντιπαριώτες κατά του έργου της Αφαλάτωσης. Έκλεισε την ενημέρωση λέγοντας ότι το έργο ανήκει στην Περιφέρεια, ότι ακόμα δεν το έχει παραλάβει και δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η ΑΠΟΨΗ

Θα κάνω την ύστατη έκκληση στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Αντιπάρου, να προασπίσει σωστά τα συμφέροντα των δημοτών. Δεν ξέρω
τι μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι ούτε τι θα κερδίσουμε εάν το πούμε στα καφενεία. Το έργο σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή έπρεπε να έχει παραδοθεί 15-12-2015 και εάν δεν έχει παραδοθεί ακόμα, θα γίνει πολύ σύντομα. Το πρόστιμο της Πολεοδομίας δεν έχει επιβληθεί στην Περιφέρεια, αλλά στον Δήμο. Μια είναι η λύση και ακολουθάει την κοινή λογική. Κατ΄ αρχήν να ενημερωθεί ο Δήμος.

Στην συνέχεια να προσλάβει μηχανικό και δικηγόρο, οι οποίοι θα πάρουν στα χέρια τους τους φακέλους και θα εκπροσωπήσουν
αυτοί τον Δήμο. Υπάρχει το δεδικασμένο από τα δικαστήρια που κέρδισε η  προηγούμενη Δημοτική Αρχή και που είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει. Αν κάποιοι Αντιπαριώτες παραπλανήθηκαν, να βρεθούν και να πειστούν να αναιρέσουν την υπογραφή τους. Η αφαλάτωση είναι έργο ζωτικής σημασίας για το νησί. Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν χωράνε ανευθυνότητες, ούτε καφενειακές πολιτικές. Εύχομαι
έστω και καθυστερημένα η Δημοτική Αρχή να κάνει αυτό που πρέπει.

Η ανησυχία μου μεγάλωσε!

-στην Φώτο 1 Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου της 16-12-2015, -στην Φώτο 2 το άρθρο σχετικά με το πρόστιμο της αφαλάτωσης, της 30-04-2015

-Ο-

Ανεξ. Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπάρου

ΦΑΡΟΥΠΟΣ Βασίλειος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos