Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Παρουσίαση της μελέτης για τον χώρο αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Παροικιάς.

25 Ιανουαρίου 2016 14:04

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, παρουσίαση της μελέτης για τον χώρο αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Παροικιάς.


Η μελέτη, που έχει ανατεθεί από το Λιμενικό Ταμείο το 2013, προβλέπει την κατασκευή δύο κτιρίων στο χώρο του λιμανιού συνολικού εμβαδού 850 τετρ. μ. και ύψους από 3,5 μ. μέχρι 4,7 μ..

Να σημειώσουμε ότι τα υπάρχοντα στέγαστρα έχουν εμβαδό 450 τετρ. μ. και ύψος 2,5 μ. περίπου. Πάνω από τρία χρόνια ζητούσαμε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και ο παριανός λαός για την παρέμβαση αυτή αλλά «βροντούσαμε στου κουφού την πόρτα». Έτσι το Λιμενικό Ταμείο, αγνοώντας την τοπική κοινωνία έδωσε εντολή για μια μελέτη «φαραωνικής» κατασκευής προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ προς μεγάλη χαρά των εργολαβικών συμφερόντων.

Μιας κατασκευής έξω από την κλίμακα του οικισμού, που ο όγκος του και η αισθητική του τον επισκιάζει και τον απομακρύνει από το θαλάσσιο μέτωπο, αμφίβολης χρησιμότητας, προβληματικής λειτουργικότητας και βέβαια, με τα κυκλοφοριακά προβλήματα της ευρύτερης χερσαίας ζώνης του λιμανιού άλυτα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως και η διορισμένη διοίκηση του λιμενικού Ταμείου είναι υπόλογοι για τους χειρισμούς τους και την εξέλιξη αυτή.
Η σημερινή δημοτική αρχή και η νέα διορισμένη διοίκηση του λιμενικού Ταμείου δείχνουν διατεθειμένες να συνεχίσουν την τακτική των προκατόχων και συνεργατών τους. Στο όνομα του «πρέπει να παρουσιάσουμε έργο» επιχειρείται, κατά την άποψη μας, και όχι μόνο, μια ακόμα ασέλγεια στο ταλαιπωρημένο σώμα της Παροικιάς, τη πύλη. Μόνο η αντίδραση της παριανής κοινωνίας μπορεί να ανατρέψει τις εξελίξεις αυτές.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε λαϊκή συνέλευση για ενημέρωση της παριανής κοινωνίας και τη λήψη των οριστικών αποφάσεωνσε σχέση με την υπάρχουσα μελέτη, γιατί οι διορισμένες διοικήσεις των νομικών προσώπων δεν μπορούν να καθορίζουν το μέλλον του οικισμού που παραλάβαμε από τους προγόνους μας και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Στα πλαίσια αυτά ζητάμε, η δημοτική αρχή να μην προχωρήσει στην εκμίσθωση του «δημοτικού καφενείου»και προσωρινά τουλάχιστον να αξιοποιηθεί αυτό, αφού διαμορφωθεί κατάλληλα, ως χώρος αναμονής επιβατών. Έτσι και αλλιώς, όποια παρέμβαση και αν αποφασιστεί στο χώρο του λιμανιού, κατά τη διάρκεια των απαραίτητων εργασιών θα χρειαστεί προσωρινός χώρος για την αναμονή επιβατών.

Πάρος 24-01-2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos