Δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την επιδότηση των άγονων γραμμών

08 Φεβρουαρίου 2016 15:49

ΠΡΟΣ : Αναπληρωτή Υπουργό Yποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τις δηλώσεις σας στην Βουλή στις 5.2.16 όπου προαναγγείλατε τον επανέλεγχο των επιδοτήσεων στις άγονες αεροπορικές γραμμές, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα και απορίες στο νησί μας για την εξέλιξη του σχετικού θέματος.
Στις 31 Μαρτίου 2016 λήγει η σύμβαση των άγονων γραμμών και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την επιδότηση των άγονων γραμμών για τα επόμενα χρόνια.
Γνωρίζεται ότι το Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων έχει εντάξει εδώ και πολλά χρόνια, την αεροπορική γραμμή Πάρου - Αθήνας στις άγονες γραμμές .
Η σχετική απόφαση έχει θετικές συνέπειες: α) στην μετάβαση των κατοίκων των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου στην Αθήνα, β) στην ενίσχυση του τουρισμού, γ) στην γρήγορη μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία του Πειραιά και της Αθήνας, δ) στην άρση της απομόνωσης του νησιού όταν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου των πλοίων κ.α.
Μέχρι την λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου, η τοπική κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν δέχεται την παύση επιδότησης της αεροπορικής γραμμής Πάρου-Αθήνας η οποία θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και τελικά την κατάργηση της αεροπορικής σύνδεσης.

Το κόστος της επιδότησης μπορεί να προκύψει από μια οικονομική μελέτη που θ’ αναθέσει το Υπουργείο και θα λαμβάνει υπόψη την θεσμοθετημένη νησιωτικότητα, τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και με συναίσθηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η Ελληνική οικονομία.

Κύριε Υπουργέ ,
Αναμένουμε τις ενέργειες σας για την επίλυση του παραπάνω θέματος.

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Πάρου
Κωνσταντίνος Μπιζάς

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos