Χαιρετίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

22 Απριλίου 2016 08:59

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την επαίσχυντη τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία καταργεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εδώ και χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα, από σχολείο σε σχολείο.


Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά οδηγούνται στην απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σταθεροποιούνται οι ελαστικές μορφές εργασίας και δεν καλύπτονται οι υπάρχουσες ανάγκες.
Επιβεβαιώνεται ότι και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά μας να έχουν χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της, απέναντι στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση της τροπολογίας και διεκδικούμε:
• Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Κανένας εκπαιδευτικός να μη λείπει στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
• Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Αναλογία εκπαιδευτικών - μαθητή ανά τάξη, 1/15 για το Νηπιαγωγείο και την Α' και Β' Δημοτικού και 1/20 στις υπόλοιπες τάξεις.
Συμμετέχουμε, συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για να αποσυρθεί η κυβερνητική τροπολογία.

Πάρος 20-4-16

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos