Δήμος Πάρου: Αφιερωματικό Έτος 2016 "Η Ρωσία στην Ελλάδα".

07 Σεπτεμβρίου 2016 12:56

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς η παρουσία σας στο τριήμερο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 16, 17, 18 Σεπτεμβρίου για το Αφιερωματικό Έτος 2016 "Η Ρωσία στην Ελλάδα".

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πάρου, το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π, θα φωτίσουν μια άγνωστη αλλά σημαντική περίοδο των Ορλωφικών, κατά την οποία ο κόλπος της Νάουσας υπήρξε το διοικητικό και το ναυτικό κέντρο της Ρωσικής ηγεμονίας στο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία - αφιέρωμα σε κλασικούς Ρώσους συνθέτες που σφράγισαν με το έργο τους το διεθνές ρεπερτόριο, με τη συμμετοχή των μόνιμων συνεργατών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Έλενας Κελεσίδη (σοπράνο) και Δημήτρη Γιάκα (πιάνο). Επίσης, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο: "Η Ρωσία στο Αιγαίο 1770-1775, οι μακροχρόνιες συνέπειες μιας βραχύβιας Ηγεμονίας" στο οποίο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ιστορικοί και ερευνητές από όλο τον κόσμο, αλλά και τελετή μνήμης στο Μοναστήρι του Αϊ Γιάννη Δέτη, τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης αναθηματικής στήλης και επίσκεψη στη μόνιμη έκθεση "Η Πάρος μέσα από τη Ρώσικη Χαρτογραφία 1770-1774".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos