Πάρος: Παραίτηση μέλους από την επιτροπή διαβούλευσης

22 Οκτωβρίου 2016 17:52

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου,

Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου, από μέλος της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας.
Ο κύριος λόγος που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση, είναι πως εδώ και καιρό αυτός ο σοβαρός θεσμός υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να έχει εντελώς απαξιωθεί, με ευθύνη κυρίως της προέδρου αλλά και των μελών της επιτροπής.
Παρά τις επανελειμένες μου συστάσεις στην Πρόεδρο κ Σαρρή, για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η επιτροπή, εκείνη μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα . Έτσι φτάσαμε στο σημείο αν και ξεκίνησε με ικανοποιητική απαρτία, το συμβούλιο να φυλλορροεί, φτάνοντας μήνες τώρα να συνεδριάζει με 2 ή 3 μέλη ,να αναβάλλεται για την επομένη, όπου παρουσιάζονται συνήθως 1-2 μέλη εκ των οποίων ο ένας είμαι εγώ και να συνεδριάζει παίρνοντας αποφάσεις για θέματα που αφορούν έργα και εγκρίσεις όπως Μαρίνα της Νάουσας, Λιμάνι Αλυκής, Λιμάνι Αμπελά, προϋπολογισμός του Δήμου, τεχνικό πρόγραμμα κ.α.

Μπορεί ναι μεν να είναι τυπικά σωστή η διαδικασία, αλλά στην ουσία αποφάσεις για πολύ σοβαρά ζητήματα παίρνονται «στο πόδι».
-Μήπως τελικά είναι αυτός ο στόχος;

Οι εισηγήσεις των θεμάτων, τις οποίες επανειλημμένα ζητώ για την καλύτερη ενημέρωσή μου, δεν είναι σχεδόν ποτέ διαθέσιμες και η ίδια η πρόεδρος τις περισσότερες φορές είναι πλημμελώς ενημερωμένη. Η απάντηση που πήρα , όσον αφορά την εισήγηση του θέματος της τελευταίας συνεδρίασης που αφορά το Τεχνικό πρόγραμμα, μετά από πολλές οχλήσεις στους αρμόδιους υπαλλήλους είναι «έλα μισή ώρα πριν την συνεδρίαση να τα μελετήσεις» !

Τελικά , αφού δημιουργήθηκε μεγάλο ζήτημα με την πίεση που αναγκάστηκα να ασκήσω, ήρθε στα χέρια μου ηλεκτρονικά .
Εύλογα ερωτώ:
-Πως είναι δυνατόν να μελετήσει κανείς το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πάρου για το 2017 μέσα σε μισή ώρα και να ψηφίσει υπεύθυνα ;
Αν αυτό δεν δείχνει απαξίωση του θεσμού, τότε τι μπορεί να δείχνει;
Η επιτροπή διαβούλευσης είναι πολύ σημαντικό όργανο, καθώς εκεί μπορούν φορείς και πολίτες που είναι μέλη της επιτροπής, να καταθέσουν τις απόψεις τους για σημαντικά θέματα του Δήμου. Φαίνεται ότι κάτι δεν ικανοποιεί αυτούς τους πολίτες στην όλη λειτουργία της επιτροπής. Πραγματικά δεν ξέρω «τις πταιει». Αυτό νομίζω ότι μπορείτε να το ανακαλύψετε εσείς.

Για τους παραπάνω λόγους σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος της Επιτροπής και σας παρακαλώ τόσο εσάς όσο και τα μέλη του Δ.Σ. να την κάνετε αποδεκτή.
Αυτή η παραίτησή μου βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και παραίτηση της ενασχόλησής μου με τα κοινά ή της προσπάθειας ανάδειξης των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Με εκτίμηση,
Παρούσης Κ. Γιώργιος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos