Εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ Πάρου – Αντιπάρου "Παιδεία-Νησιωτικότητα" (Φωτό + Βίντεο)

25 Οκτωβρίου 2016 21:56

«Διήμερη Επίσκεψη και ομιλία Θ. Φορτσάκη στην Πάρο»

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάρο ο Βουλευτής Επικρατείας και συντονιστής Μορφωτικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Στις 12:30 παραχώρησε συνέντευξη στον Αναστάσιο Σκαραμαγκά (www.psts.gr). Μετά το πέρας της συνέντευξης περπάτησε στην αγορά της Παροικίας μαζί με μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντίπαρου και συνομίλησε με πολίτες. Στις 14:30 επισκέφθηκε το Επαρχείο Πάρου όπου είχε ενημέρωση από τον Έπαρχο κ. Κώστα Μπιζά για τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας. Στο γραφείο του Επάρχου συναντήθηκε επίσης με το Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Τάσο Φαρούπο καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Βασιλόπουλο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΔΗΜ.Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντίπαρου παρουσία των Βουλευτών (Γ. Βρούτση- Θ.Φορτσάκη), των πολιτευτών (Κ. Μονογυιού, Γ. Βακόνδιου, Γ. Χριστόπουλου), του εκπροσώπου από το Οργανωτικό (Φ. Παρασκευόπουλος), καθώς και του Συμβούλου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (Φ. Φόρτωμας) όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα.


Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο βουλευτής Επικρατείας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στο Ιερό ναό της Παναγιάς Εκαντοπυλιανής. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ξεναγήθηκε στο ναό από την κ. Ευανθία Φωκιανού. Τέλος παρατέθηκε δεξίωση και του προσφέρθηκαν δώρα από εκπροσώπους του Προσκυνήματος (Ευθύμιος Κυδωνιεύς). Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του στην εκκλησία συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, τους πολιτευτές του Νομού μας, τον εκπρόσωπο του Οργανωτικού καθώς και από την πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντίπαρου.

Στις 11:15 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντίπαρου με θέμα «Παιδεία –Νησιωτικότητα». Στην κατάμεστη αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» στην Παροικία της Πάρου μίλησε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, προσκεκλημένος της ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ Πάρου Αντιπάρου, ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή και Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης.
Αντικείμενο της ομιλίας ήταν η «Παιδεία –Νησιωτικότητα», τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Παιδεία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι άξονες πολιτικής της ΝΔ για την Παιδεία.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας παρατίθενται κατωτέρω.

Η εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει ισοπεδώσει με πρωτοφανή τρόπο το εκπαιδευτικό σύστημα της Χώρας μας. Σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας με ιδεολογικό πρόσημο, άλλες φανερώνουν ότι υπηρετούν και άλλες ότι αντιμάχονται ορισμένες αρχές. Οι αρχές που υπηρετούνται είναι ενδεικτικά η κομματοκρατία-αναξιοκρατία (π.χ. κομματική επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, διευθυντών σχολείων), η εξίσωση προς τα κάτω, ο αυταρχισμός (π.χ. ενθάρρυνση καταλήψεων πανεπιστημίων). Οι αρχές που αποδοκιμάζονται είναι ενδεικτικά η επιδίωξη συναινέσεων (π.χ. προσχηματικός Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία), η αριστεία (π.χ. κατάργηση Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων), η προστασία των κυρίαρχων γνωρισμάτων του Έθνους μας (π.χ. επίθεση κατά της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και των Αρχαίων).
Σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας που οφείλονται σε ανικανότητα, αυτές έχουν κυριολεκτικά διαλύσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση (π.χ. τίτλοι τέλους για πολλές δομές διά βίου μάθησης).


Κατόπιν, ο κ. Φορτσάκης ανέπτυξε μια σειρά προτάσεων για την ανόρθωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των πανεπιστημίων, που τέθηκαν σε συζήτηση, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των οριστικών προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την παιδεία και θα ολοκληρωθούν σε ευσύνοπτο χρόνο.

Ο κ. Φορτσάκης αναφέρθηκε στην ομιλία του για όλες τις αλλαγές που θα πρέπει να υιοθετηθούν για να είναι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βιώσιμο εστιάζοντας παράλληλα στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η νησιωτικότητα προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα. Προέβη σε συγκριτικές αναλύσεις με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα (γαλλικό) τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η επαγγελματική εκπαίδευση από την πλευρά της πολιτείας.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους κι έγινε μια ενδιαφέρουσα διαλογική συζήτηση.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς:

ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος και ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς οι οποίοι αναφέρθηκαν επισταμένως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάρος στην εκπαίδευση· ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, οι Πολιτευτές του Νομού Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, Γιώργος Βακόνδιος και Γιώργος Χριστόπουλος καθώς, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος στο Νότιο Αιγαίο Φοίβος Παρασκευόπουλος και ο Σύμβουλος Νομοθετικού και Κοινοβουλευτικού Έργου του Προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη Φίλιππος Φόρτωμας.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου κ. Στάθης Μπαρμπούνης, το μέλος της ΝΟΔΕ κ. Ανδρέας Παγώνης, ο αιρετός του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Κυκλάδων Μανόλης Κουφόπουλος αρκετοί εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου (ανάμεσα τους και πολλοί νέοι).
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών και αιρετός στο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. Δημήτρης Πεππές απέστειλε χαιρετισμό που αναγνώστηκε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos