Ενημέρωση από το Δήμο Πάρου για τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα

27 Ιανουαρίου 2017 10:04

Μετά τη πρόσφατη έντονη βροχόπτωση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας (σύμφωνα με το νόμο 3013/2002), θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς


(Επαρχείο Πάρου, Αστυνομία, Πυροσβεστική ,Δ.Ε.Υ.Α.Π, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης κλπ), που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Η ετοιμότητα του μηχανισμού άμεσης επέμβασης στα σημεία που επλήγησαν καθώς και η άψογη συνεργασία όλων συνέβαλε στη άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας.

 

Με τη καθολική συμμετοχή όλων, την παροχή μηχανημάτων και προσωπικού συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, ο καθαρισμός, η συντήρηση και η λειτουργία των φρεατίων, η απομάκρυνση των απορριμμάτων και φερτών υλικών κλπ. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε κάθε αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό δρόμο και η ανακούφιση εν γένει των περιοχών που έχουν πληγεί.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πάρου έχουν ήδη προβεί σε έλεγχο των υποδομών και των τεχνικών έργων αρμοδιότητάς τους για τη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ και δρομολογούν την αποκατάσταση της λειτουργίας τους. Ενώ το επόμενο διάστημα, θα γίνει έλεγχος όλων των αντιπλημμυρικών έργων και συντήρησή τους έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους σε περίπτωση εκδήλωσης νέων φαινομένων.
Επίσης, στα πλαίσια αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν έγινε αίτημα προς την Περιφέρεια για κήρυξη του Δήμου Πάρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε πλημμυρισμένα καταστήματα και κατοικίες, στον κατακλυσμό των γεωργικών περιοχών και χωριών, στις κατολισθήσεις, μετατοπίσεις και στη διάβρωση εδαφών και δρόμων που χρήζουν αντιστήριξη στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos