Αυτοδίκαιη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Πάρου λόγω πολιτικής άρνησης του κ. Α. Πατέλη…

28 Φεβρουαρίου 2017 22:43

Καθώς, όπως προβλέπεται από την Καλλικρατική αυτοδιοικητική νομοθεσία, στο χρονικό ήμισυ κάθε δημοτικής θητείας πραγματοποιείται ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση και εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δ.Σ., μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Δήμος Πάρου θα συνεδριάσει, όπως επίσης εκ νομοθεσίας ορίζεται, την Κυριακή 5 Μαρτίου με θέμα τα ανωτέρω ζητήματα υπό την σύγκληση και προεδρία του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου της παράταξης της πλειοψηφίας.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος έχει ανεξαρτητοποιηθεί;

Στην περίπτωση αυτή, στην οποία εμπίπτει η διαμορφωμένη δημοτική κατάσταση στο Δήμο Πάρου, καθότι ο πλειοψηφών της πλειοψηφίας κ. Άγγελος Πατέλης έχει εδώ και μήνες δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του, υπάρχει επίσης νομοθετική πρόβλεψη.

Το psts.gr, ζήτησε τη συνδρομή του κ. Χαράλαμπου Μαλινδρέτου, έμπειρου γνώση της αυτοδιοικητικής νομοθεσίας και σε επικοινωνία που είχε μαζί του, έλαβε διαφωτιστική απάντηση για το ζήτημα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μαλινδρέτο, σε διευκρινιστική εγκύκλιο του πρώην Υπουργού Εσωτερικών (Α. Ντινόπουλος 8/2014), ο πλειοψηφών της πλειοψηφίας δεν αποστερείται του δικαιώματός του να συγκαλέσει και να προεδρεύσει της ειδικής αυτής συνεδρίασης ασχέτως ανεξαρτητοποίησης.

Το psts.gr, επικοινώνησε με τον κ. Άγγελο Πατέλη για το θέμα και όπως ο ίδιος ο κ. Πατέλης δήλωσε, δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματός του αυτού για λόγους πολιτικής φύσης.
Επομένως, κατά τη νομοθεσία, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου θα συνεδριάσει αυτοδικαίως την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 10 το πρωί και σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή.

Η ενημέρωση από το Δήμο Πάρου:

Σας ενημερώνουμε ότι η υπ’ αρίθμ. 2059/28-2-2017 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώνεται.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αυτοδίκαια, λόγω αρνήσεως του πρώτου σε σταυρούς εκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου, βάσει των διατάξεων των άρθρων 64, 74 του Ν. 3852/2010 & της εγκυκλίου 43/6-8-2014 (αρ. πρωτ. 30565) του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 5 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00΄, για την εκλογή του Προεδρείου του και των Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos