Δήμος Πάρου: Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας

28 Σεπτεμβρίου 2017 14:45

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Πάρου ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας ξεκίνησε τη λειτουργία του επίσημα από τις 2 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήσαμε πολλές επαφές ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς που δραστηριοποιούνται στο νησί όπως ΟΑΕΔ, ΕΠΑΨΥ, ΘΗΣΕΑ, ΚΔΕΠΑΠ, ΚΠΠΑ, ΑΜΕΑΙ Νάουσας, Κέντρο Υγείας, Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, Αστυνομικά Τμήματα Πάρου και Αντιπάρου, καθώς επίσης και πλήθος τηλεφωνικές επικοινωνίες με σχολεία και άλλες υπηρεσίες εκτός νησιού, οι οποίες θα ανοίξουν με δια ζώσης επικοινωνία μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Κοινότητας άρχισε να λειτουργεί στο τέλος της άνοιξης και παρά το ότι άρχισε να αναπτύσσεται εντός του καλοκαιριού, καταφέραμε, μετά από ακόμα 4 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου με στόχο την αξιολόγηση των περιθαλπομένων από την Ψυχολόγο μας Αθηνά Αραμπατζή, να πραγματοποιήσουμε την πρώτη δράση μας εκεί. Έτσι στις 28/08 έγινε η έναρξη των θεραπευτικών προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης.

Τα τμήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις προσοχής και μνήμης με στόχο την ενίσχυση των νοητικών και εκτελεστικών λειτουργιών καθώς και προσανατολισμό στην επικαιρότητα. Έχουν διάρκεια 1,5 ώρα έκαστο, συμμετέχουν 10 με 12 ηλικιωμένοι και γίνονται 2 φορές την εβδομάδα στο χώρο του Γηροκομείου.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη ενημέρωση, θέλουμε ακόμα να πούμε ότι οργανώνουμε τρεις ακόμα δράσεις, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη υποθέσεις ατομικής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που έχουν φτάσει στην υπηρεσία μας μέσω των συνεργασιών που αναπτύξαμε και υποστηρίζονται, ανάλογα με την περίπτωση, τόσο από την Κοινωνική Λειτουργό μας και Συντονίστρια του Κέντρου, κα Αντιγόνη Φραντζεσκάκη, όσο και από την Ψυχολόγο μας, κα Αθηνά Αραμπατζή.
Τα τηλέφωνα της Μέριμνας του Δήμου είναι τα 22843 60115 και 22843 60155 και του Κέντρου Κοινότητας το 22840 51624.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος
Σαρρή Παπακυρίλλου Θεοδώρα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos