Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΚΟΒ Πάρου «50 χρόνια από το πραξικόπημα 21 Απρίλη 1967».

20 Νοεμβρίου 2017 18:26

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», η προγραμματισμένη εκδήλωση του κόμματός μας για τα «50 χρόνια από το πραξικόπημα 21 Απρίλη 1967».

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ Θοδωρής Βαβανός και παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάρου και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Παναγιώτης Μεντρέκας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της κομματικής επιτροπής Αιγαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές αιτίες που γέννησαν τη χούντα των συνταγματαρχών, στο ρόλο των αστικών πολιτικών δυνάμεων της εποχής εκείνης, στη στάση τους στην περίοδο της δικτατορίας αλλά και στη μεταπολίτευση, στο ρόλο και τη γραμμή πάλης του ΚΚΕ.

Ανέλυσε βασικά ζητήματα από τα περιεχόμενα στο βιβλίο «δικτατορία 1967-1974 κείμενα και ντοκουμέντα», που έχει επιμεληθεί το τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και έχει εκδοθεί από την «Σύγχρονη Εποχή». Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν μεγάλο τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας όσο και στην συζήτηση που ακολούθησε.

Πάρος 19-11-17

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos