Σε τελικό στάδιο κατασκευής μονάδα αφαλάτωσης στην Πάρο…(Βίντεο + Φωτό)

09 Μαϊος 2018 17:31

Ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο για την ύδρευση της Πάρου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής του.

Πρόκειται για τη μονάδα αφαλάτωσης στη θέση Πέπονας κοντά στον Παρασπόρο, ένα έργο προϋπολογισμού 707.580,65 ευρώ το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου έχει ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Η μονάδα αφαλάτωσης η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σύντομα, αναμένεται να συνδράμει κατά πολύ στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού.

Το έργο υπολογίζεται να παραδοθεί σε δύο περίπου μήνες, δηλαδή μέσα στον Ιούλιο του 2018. Απαραίτητη για την Πάρο και πολυαναμενόμενη η νέα μονάδα αφαλάτωσης, ειδικά μετά τις φετινές συνθήκες ανομβρίας στο νησί, προβλέπεται να δώσει «ανάσα» στην ομαλή και επαρκή ύδρευση ενόψει μάλιστα της επερχόμενης τουριστικής σεζόν και των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού σε νερό στο νησί. Καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του έργου εντός της θερινής περιόδου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos