Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στην Παροικία Πάρου

30 Ιουνίου 2018 15:23

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουνίου παρουσία του Δημάρχου Πάρου, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας το οποίο βρίσκεται στην Παροικία απέναντι από το Δημαρχείο.

Τα Κέντρα Κοινότητας ή Κ.Ε.Π. "Αλληλεγγύης" όπως ονομάζονται, αποτελούν υπηρεσίες οι οποίες σκοπό έχουν την υποδοχή και ενημέρωση των πολιτών, ειδικά αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με στόχο την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου σε συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου.

Τα Κέντρα Κοινότητας συνεργάζονται με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και διασυνδέουν τους πολίτες με προγράμματα αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Παρέχουν ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων παραπέμποντας αιτήματά τους σε άλλες δομές και υπηρεσίες και κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούν άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ανέργους, μετανάστες, δικαιούχους διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑΜΕΑ, ΡΟΜΑ και πολίτες ωφελούμενους του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης".

Παράλληλα ένα Κέντρο Κοινότητας αναπτύσσει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης, συμπράττει στην ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού και δύναται να διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos