Καθορισμός αποζημιώσεων μελών Δ.Σ.

24 Αυγούστου 2018 13:39

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ της 20ης Αυγούστου 2018 Τεύχος ΥΟΔΔ και αριθμός φύλλου 470 η ΚΥΑ για τον Καθορισμό αποζημιώσεων πρόεδρων, αντιπρόεδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων α) ιδρυμάτων β) νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου γ) συνδέσμων και δ) νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου δημοτικού ιδρύματος ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με οικονομικό απολογισμό άνω των 300.000 ευρώ, λαμβάνουν μηνιαίως έξοδα παράστασης, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

 

Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει, κατά τα ανωτέρω, ποσοστό μέχρι 40% των εξόδων παράστασης του προέδρου του οικείου διοικητικού συμβουλίου, όπως αυτά καθορίζονται με τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Τα έξοδα παράστασης που χορηγούνται στους προαναφερόμενους δικαιούχους, δυνάμει της εν λόγω απόφασης, δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 50% των αποδοχών του οικείου δημάρχου.

β) Στον πρόεδρο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου (εκτός από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου), επιτρέπεται να καταβάλλεται αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση, και έως τρεις συνεδριάσεις το μήνα, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το ύψος της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση ανέρχεται στο 1% των μηνιαίων αποδοχών του δημάρχου.
Εάν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος λαμβάνουν έξοδα παράστασης, δεν δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος συνδέσμου ΟΤΑ με οικονομικό απολογισμό άνω των 300.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα, λαμβάνουν μηνιαίως έξοδα παράστασης, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

 

β) Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου, εκτός από τον πρόεδρο, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις των συλλογικών αυτών οργάνων, δικαιούνται αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση και για τρεις το πολύ συνεδριάσεις το μήνα για το καθένα από τα συλλογικά αυτά όργανα.
Το ύψος της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση ανέρχεται στο 1% των εξόδων παράστασης που λαμβάνει ο πρόεδρος του συνδέσμου ή, εάν ο τελευταίος δεν λαμβάνει έξοδα παράστασης, των αποδοχών του δημάρχου της έδρας του συνδέσμου.

Στον πρόεδρο ή στον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης καταβάλλεται αποζημίωση, η οποία ορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.
Για την έκδοση της απόφασης αυτής λαμβάνεται οπωσδήποτε υπόψη η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο.
Ως ανώτατο χρηματικό όριο της ανωτέρω αποζημίωσης, καθορίζεται το ποσό των αποδοχών του προέδρου του οικείου δημοτικού συμβουλίου,

β) Στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων, εκτός από τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο που λαμβάνει την ανωτέρω αποζημίωση της παρ. 3(α), καταβάλλεται αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση - και έως τρεις συνεδριάσεις το μήνα.
Το ύψος της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση ανέρχεται στο 1% των μηνιαίων αποδοχών του προέδρου του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

Η Κ.Υ.Α. έχει αναδρομική ισχύ από 1η Ιουνίου 2018, εκδόθηκε σε εφαρμογή της παρ.3 του αρ.22 του ν.4354/2015.

 www.myota.gr

 

 

.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos